Bruksgänget (Söndagsgruppen) i Nykvarn

20161223_161151 20161223_161253

Såhär dagen före julafton hade vi bokat tid i Nykvarn, en underbar hall för att köra budföring och Framförgående mm. Vi började värma upp, jag utanför planen för att sedan göra en ingång. Rutan var uppställd på samma ställe som när jag var där på tävling, Det blev blicksläpp och ut igen. Därefter satt hon som en smäck, drog på ett längre fotgående direkt utan blicksläpp där jag hade fokus på att i huvudet sjunga min takt. Körde även ett längre långsam marsch vilket också kändes bra. Tjohoooo.

Under uppvärmningen hann jag också med att köra en dirigering, Z utan koner och lyfta vittringspinne, återigen Tjohoooo känns som om vi är på G.

Under mina 10 minuter ville jag ha en ”nonsenkommendering” för att jobba med Buz uthållighet (överträning) där vi inte vet vad som komma skall och vi får jobba båda i ovisshet.

et började med ett FF där Åsa gick runt och störde bakom oss. Fram till uppställning för hopp,  jag gick över till andra sidan och fick tilsägelse att göra 3 skiften i Fjärren. Detta tycker jag är extra svårt då jag känner hon behöver  förberedelse som jag inte kan ge henne. Därför börjar jag lägga henne ner och kör sedan tre skiften. (JAG GÖR FEL HANDTECKEN på sitt vilket resulterar i ett stå, Buz gör rätt som handtecknet jag ger henne) Jag fortsätter med ett sitt och ett stå och får sedan ”order” från Annette att kommendera hopp. Buz har hela sitt tänk på bakåt i ett ligg men hoppar superbra. Vi vänder om och fortsätter FF mot rutan, rakt in i rutan där vi gör halt sedan höger om halt (här släpper hon rejält) tar upp henne i ett stå går ifrån och gör andra delen på en ruta. När hon kommer till mig blir det återigen ett höger om halt och skick mot konen, Ett litet pip kommer över hennes läppar av frustration (Belöningsförväntan eller ovisshet svårt att svara på)  Efter runda som hon gör bra är det uppställning för dirigering återigen ett litet pip sedan går det fint, Vid konen lägger jag en gobit som hon fokuserar på när jag går tillbaka och hon sköter uppgiften perfekt både att fokusera äta sedan springa och ta rätt apport. Väl tillbaka så går jag iväg och belönar henne efter 10 steg. Superduktig är hon och jag är nöjd att hon inte brakade loss helt i ljudande. Jag tror att dessa kedjor (om de inte kommer alltförofta) är supernyttiga för Buz. Vi har inte gjort dem på ett tag men jag upplever att pipen har försvunnit mer och mer och kommer försvinna än mer om jag fortsätter och övar upp henne i att inte behöva veta och att vara uthållig. Annette är superbra att köra detta med.

Sedan körde vi 6 sträckor Budföring, Buz är toppen, gillar verkligen att sträcka ut och älskar att kampa både med Åsa och Carin.

Nu ska vi slappa det är ju ändå julafton i morgon.