En träningsdag i solen

20170212_193339

IDag blev det en underbar hunddag. Dagen började med en ”Powerwalk” med hundarna i midjebälte utefter sjön i SOLEN, helt fantastiskt. Därefter lämnade jag Ella hemma och tog med mig Buz ut till min andra brukshundsklubb. Där hade ”Brukssatsningsgänget” samlats och körde uppletande samt budföring i två stationer. Jag hade inte tagit med mig Buz arbetstäcke och jag kände att vi behövde träna det var många som stod i kö till att köra uppletande. Nere vid budföringen var det helt lugnt och jag fick tillfälle att köra på en helt ny person. Buz var taggad och nosig på väg till planen. Väl på planen fattade hon direkt vad som gällde och tanken ”kan själv” dök upp. Det jag tar med mig från detta är

  • Inget strul hos mottagaren med att Buz ska sitta korrekt, satt hund sitter. Däremot kan man hjälpa Buz in i rätt position om det behövs, men bara när jag säger till och då med någon som vet hur jag vill ha det.
  • Vara noggrann med att Buz kommer in och verkligen landar hos mig. Tanken måste vara jobb inte tillbaka för härlig kamplek.

Därefter fick jag vara ”en i gruppen” när Peggy tränade framåtsändande. Jag har ännu inte riktigt hela det momentet klart för mig. Så det var kul att se. Så idag har jag lärt mig att man har bara ett jämnt antal i gruppen 2 eller 4. Peggy la en matttarget (fast hon hellre ville ha en targetpinne men det gick inte att få ner i marken) 7-8 m före gruppen som hon skickade sin hund till, Där skulle hunden sakta in och gå i genom gruppen. Ett moment som är roligt att träna men väldigt tidsödande. Så mitt nästa steg är att Buz från fot ska springa ut till targetmatta/pinne. Blir spännande men inget jag ska lägga ner tid på nu.

Peggy tittade på Buz framförgående och tyckte inte jag skulle peta i det mer utan i stället gå för sändandet. När det går att sätta ner targetpinnarna så ska jag sätta upp dem Låååångt ifrån varandra och gå i mellan så jag får avståndet. Detta moment ska jag ju ha klart till hösten, så det fortsätter vi träna.

Vi pratade också igenom krypet, där hon tyckte jag är för ”feg” upp i tävlingsställning och belöna i början bara någon förflyttning. Buz har tekniken nu ska bara jag bli tävlingsmässig och Buz bli kvar på backen tills hon får ett kommando för att komma upp. Hur svårt kan det vara?

Maria och jag körde igenom Dirigeringsapporteringen och det är bara att skratta, Buz kändes lite vimsig, om det beror på kommande löp eller att vi flyttade ut träningen för första gången i år vet jag inte. Men hon ville bara till vänster skål (vi använde godisskålar idag) men inte genom att svänga vänster utan hon svängde höger men sprang till vänster skål VARJE gång. Gör om och gör rätt. Pipet förbättrades avsevärt om det beror på att vi var ute eller använde skålar istället för apporter vet jag inte.  Men det gick ju iof bra även inne i torsdags.

Blev även lite ordförståelse och backa, fast jag vågade inte dra på då jag hade dubbar på skorna. Det värsta som skulle kunna hända är att jag kliver på henne.

En underbart härlig dag med underbara, trevliga, hjälpsamma människor. Superkul