Helg med Solhemmarna

Vi har varit på läger, med Ki och hennes valpköpare. På agendan stod skogsarbete. Det blev spår, uppletande, budföring med män i två dagar. Trevligt umgänge och god mat.

Vi bodde med Ki och Mats, så det var 4 hundar i sängen varje natt 🙂 Kola och Buz var lite försiktigare medans Bibbi gärna ligger på en och Pax inte bara ligger på en utan även ”tigger” gos genom att jobba på en med framtassarna och snackar massor <3 Så även om sängarna var sköna. Väcktes jag tidigare än vi behövde vakna av denna fina kille.

Hur gick då spårarbetet. Jag är supernöjd. Fick hjälp första dagen av PA, Maggans kille, som aldrig gått ut ett spår förut. Spåret blev ungefär 800 meter och Dogtracksappen hade inte kommit igång, så lite osäkert blev det (för mig). PA följde med så gjorde även valparnas mattar för att se en vuxen hund gå ett spår. Full fart framåt, sedan blev Buz lite osäker, hon gick åt höger och sedan åt vänster tog sedan höger. Jag frågade PA om han svängt för det kändes lite fel, men han visste inte så då följde jag med 20 meter, då ser jag en snitsel som INTE var vår. Det visade sig senare att det var ett färskt blodspår som gått över vårt spår, så det var väl inte konstigt att Buz bytte spår. Sådana störningar har vi inte tränat på tidigare. Men jag bad PA ta oss tillbaka dit vi svängde av och innan vi helt hade stannat till så hittade Buz spåret och fortsatte som om ingenting hade hänt. Våra tre åskådare gick lite rakt fram medans jag och Buz svängde höger så när vi närmar oss ett litet vattehål, Buz tuffar på tittar upp och 2 meter framför henne stod PA mitt i spåret. hon ger ifrån sig ett litet Buff och jag tänker att hon gått fel och tar tillbaka henne men hon ringar in spåret igen och går mot PA, då frågar jag honom vilken sida av vattenhålet han gått. Mycket riktigt står han i spåret och när jag ber honom flytta lite på sig så tuffar Buz på. Vi korsar viltspåret en gång till, men denna gång har Buz lärt sig, ”följ det spår matte satt mig på” så nu gick det hela vägen till mål. Så nöjd med min lilla Buz att vi redde upp detta. Bådar gott för framtiden.

Dagen efter lägger Mats spår åt mig och jag spår åt Ki. När jag går ut Kis spår ringer Mats och mumlar om att spåren korsar varandra. Jag förstår inte riktigt men får följande bild.

Ki följer med mig och vi leder förbi Buz där spåren korsar varandra, jag vill inte lära henne bakspår. Därefter bär det iväg. Buz är duktig och vi har flyt. Men plötsligt när jag tittar upp ser jag snitseln jag satt upp till Ki i ett träd några meter fram. Det visar sig att även jag och Mats spår har korsat varandra. Men med tungan rätt i munnen och is i magen redde Buz och Pax ut detta. Buz fortsatte Mats spår trots att hon måste ha känt mitt och Pax ångade på i mitt spår trots att han borde känt Mats spår. Superduktiga hundar. Ki åker med mig från lägret hem för att gå kurs med mig för Siv. men det får bli ett eget inlägg.