Våren är äntligen här och med den – Skotträning och siktet ställs in mot lägre spår.

Så är snön borta och jag måste ta tag, på allvar i vår träning för att kunna uppfylla målet med uppflytt till högre klass i Bruksspår innan semestern. JAg vill klara det utan att lägga Buz i platsliggningen (5 minuter med 4 skott) för vi är inte riktigt klara där. Det borde finnas en chans att klara av detta ändå, om jag nu tränar och tränar spår så vi fixar både tid och alla pinnar. Buz känns just nu lite slö, men jag skyller det på att det gick från + några grader till +24 på bara någon dag. Detta påverkar oss i lydnadsträningen framförallt där vi helt har tappat farten. Men Spåret går fortfarande bra. I helgen bad jag Mats gå ut och lägga ett 1 km långt spår. Det tog tid att lägga ut det, när han väl kommer hem lägger han sig raklång i soffan och stönar. Ganska trött och efter att ha tagit upp spåret förstod jag  varför. herre jisses vad det var brant uppför och nedför.

Bitvis fick jag lov att släppa linan för att ta mig upp/ned på alla fyra. Men Buz tuffade på, trotsade störningen av rådjur och fortsatte fint vare sig jag hängde bakom i linan eller inte.

Vid ett tillfälle fick jag ropa tillbaka henne för att få ordning på hela ekipaget, tungan började här hänga lång. Vi var väl uppe på 600 meter. Men sedan tuffade hon vidare.

Tills vi hade gått ett spår på 836 meter men jag hade gått lite längre. Dock tog det sin tid på 33 minuter. Hade det varit tävling så hade vi inte gått i mål på denna tid. Vi ska klara kilometern under 30 minuter. Så nu får vi börja träna kondition på både Buzet och mig.

Snart är det dock dags att anmäla till tävling. Så det är bara att jobba vidare.

Skotträningen har börjat och Buzet är superduktig även där. Lägger sig frivilligt med ryggen mot skytten och har lägre förväntan än vad hon hade förra året. Kanske vi kan få till platsliggning även i Brukset till högre eller eliten. Men det blir en senare fråga.