Här hittar du information om Calmigos P kull. 6 valpar två hanar och 4 tikar.   Vill du ha mer information så finns en valpdagbok på FB öppen för alla, sök på Buzellas ”God morgon världen”

Buz (Solhems Bouza do Rai) fick en date med Dante (Calmigos Galante) 10 april (på dag 12 i löpet)

 

Buz och Dante 1 Dante och Buz

Buz är foderhund och fick sina valpar inom ramen för Calmigos kennel.

Hälsa Buz: Hd: AA, öga ua, prcd-PRA fri, Nad-fri, D-locus fri.
Hälsa Dante: Hd: BB, Öa ua, prcd-PRA ?, Nad-fri. Inavelsgraden är 0,0 % och HD-index för kullen blir 100.

Den 10 juni fick 6 små söta valpar se dagens ljus.

Klicka på länkarna nedan för att följa dem vecka för vecka (DU kommer tillbaka hit med browserns backpil)

Graviditeten    Första veckan   Andra veckan  Tredje veckan  Fjärde veckan  Femte veckan  Sjätte veckan    Sista veckan

Jag hoppas få följa dessa 6 Buzlingar framöver på kurser, valpträffar eller andra Perroevenemang.

 

 

Registrerade valpar

20170614_095946 Guido 9 v foto Roder M  

Hane 1, Paz, Guido

Den första valpen som kom var denna fina underbara hane. Han kom efter en otroligt lugnt dag och eftermiddag precis när vi satt oss för att äta lunch/middag. Hade det inte varit för att Buz temp gått ner till 36 grader och vänt upp igen så trodde nog Ulrika att jag i min okunskap överdrev lite. Ulrika upprepade flera gånger ”så lugn hon är, det här har jag aldrig varit med om”. Det tog 45 minuter, efter att första krystvärken kom, innan vi fick se valpens tunga, jo tungan kom först. Förlossningen gick smidigt och Buz fixade nästan allt själv, Ulrika ”duttade” valpen med en frottehanduk och snart gav han upp sitt första ”skrik”. Klockan var då 14:59 och han vägde 209 gram. Jag upplever att han är en typiskt ”första barn” ljudlig både när han är nöjd och när han är missnöjd. Kommer alltid först och äter först och länge. Rör sig snabbt i valplådan och gillar att vara nära sin mamma. Han verkar också gilla vår beröring och de andra valparnas närhet. Smeker vi honom över ryggen i lådan blir han lugn och somnar gott. En riktig kelgris. (Skrevs 20 juni valparna var då 10 dagar)

Bor utanför Örebro älskas utav Roder

20170807_152229

 

 

20170614_232031  20814279_10207602486580148_1878754720_n Tik 1, Pricken, Disa

16 minuter efter att första valpen kom Tik 1 som en virvelvind. Hon var liiite lite mindre än hanen (196 gram mot hanen 206) nu gick det med fart. Det är också vad som lite kännetecknar denna tjej, här sitter inget fast. Hon är snabb och påhittig, kryper lika gärna över Buz eller kanske t.o.m. hellre över än runt. Vi har redan hittat henne utanför valplådan (så nu har vi satt upp en bräda till) hennes teckning är fantastisk med 3 svarta tecken. Den på ryggen påminner just nu om en stjärna och det är lite det min känsla om denna tjej. Med rätt träning och familj så kommer hon kunna bli vår lilla agilitystjärna eller något annat fartfyllt.
Valparna har nu börjat ändrat rörelsemönster, redan för två dagar sedan kunde jag se hur de drog in fötterna under sig och mer klev framåt än ålade sig. Självklart ligger Tik 1 i täten även med detta. En riktig liten pärla. (21 juni, valparna 11 dagar)

Bor i Huddinge utanför Stockholm och älskas av Nina med familj

 

6 mån

 Disa och Nina

 

Tik 2 received_1745746992121771 Tik 2, Svarta tiken, Della

Jag har ju precis varit med om min första förlossning av valpar. Mina känslor gick som en jojo upp och ner mellan tvivel, hopp, förtvivlan och ren skär glädje. Efter ytterligare 15 minuter föddes en vacker liten hanvalp som dock var döfödd. De känslor som då rann genom våra kroppar går inte att beskriva. Att förlora ett litet vackert liv påverkade mig (och säkert Ulrika) mycket. Men vi hann inte bearbeta det förens vår svarta prinsessa (Tik 2) ville ha attention. Buz verkade ha en förlossning med 15 minuter mellan valparna så 15:57 var hon född. Med sina vita tassar, vita bläs, vita mage och en annorlunda krage (halva bred och halva smalare). Attention är kanske inte hennes kännetecken nu i lådan, hon verkar mer vara trygg och lugn i sig själv. Mycket lite hör vi från henne i valplådan. Hon jobbar sig fram i valplådan, bryr sig inte om ifall hon ligger underst i högen av valpar. De andra valparna gosar ofta in sig hos henne. Igår hittade jag en av valparna liggandes över hennes huvud och hon bara sov vidare. (Fler av de andra hade protesterat vilt :))
Hon är väldigt sällan först i mjölkbaren, men kan vara kvar längst. Hon trixar sig in bland syskonen utan att det utbryter tumult bland spenarna. Vid hantering kan hon ynka något men aldrig mer än ”nöden kräver”. Det verkar just nu vara en valp i underbar harmoni utan att för den skull verka sävlig.

Bor utanför Eskilstuna och älskas av Jenny med familj. Detta är också Calmigos Kennels fodertik.

 

6 mån

della med familj (1)

 

Tik 3 Perla 9 v foto Cecilia Norrbrink Tik 3, Långsvans, Perla

Imorgon är det TVÅ veckor sedan de små grynen kom in i våra liv. Gryn och gryn förresten varje dag ojar sig sonen när han kommer hem från jobbet att de blivit så mycket större och visst händer det grejer hela tiden.
Men detta inlägg ska handla om Tik 3, vår lilla bulldozer. Inget stoppar henne och hon är inte rädd för något. På väg mot mjölkbaren ser hon till att få den spenen hon vill ha oavsett om den redan är upptagen eller inte. Hon gick/ålade redan från början på egna små upptäcktsfärder i valplådan, ibland i helt motsats riktning mot resterande gäng. Men ligger samtidigt i valphögar här och där i valplådan. Hon har en egen vilja helt klart, vid kloklippning vill hon helst ligga på mage, inte på rygg. Tik 3 är ju den enda valpen med fullängd på svansen. Den visar hon stolt som en fana numera i mjölkbaren. Skulle jag redan nu chansa, skulle denna brud bl.a. bli en fenomenal viltspårshund. I, ur, under alla buskage driven av bara en sak att komma fram 😉 Vi får se längre fram, hur jag ser på saken då.

Bor i Solna utanför Stockholm och älskas av Cecilia. Detta är också min fodertik (halv) som jag hoppas mycket på.

 

6 mån

.Perla på väg hem

 

Tik 4 i profil Luna 9 v foto:Elina Calmegård.  

 

Tik 4, Buzkopian, Luna

Vi ligger på den sista tiken nr 4. Som här hemma kallas Buzkopian. Föddes 17:23 så en hel timme efter nr 3. Buz började nu bli trött och värkarna inte lika ihärdiga. Ultraljudet hade ju visat oss 4 valpar (som jag vet ofta inte stämmer men min hjärna var så inställd på max 4 valpar. Nu var vi på valp nr 6 så vi kände oss väldigt tacksamma. Buzkopian har en ganska ”laid back” attityd. Allt som oftast finner vi henne på rygg (precis som sin mor) nöjd med världen, värmen från mamman och sina syskon. Ligger gärna nära någon, ofta med huvudet på sina syskons kroppar. Hon ligger på topp när det gäller vikten och började sin kurva på 250 gram och ökar med mysig valpmage. Däremot kan vi skönja en egen vilja då hon INTE vill ligga på rygg när vi vill det. Hennes koordination tränas med rasande fart och igår nästan sprang hon runt i valplådan. Just som en isbjörn (och så himla lik sin mor dock lite ljusare i färgen)

Bor i Örebro och älskas utav Elina och Martin

 

6 mån

Luna och Elina

 

Hane 2 20938073_10159127433250099_912671317_n Hane 2, Bonus, Primo

När tik 4 kom till rätta vid spenarna föll ett lugn över valplådan. Buz kändes väldigt klar. Lugn hade hon ju varit genom hela förlossningen men nu kändes allt klart. Jag satt och njöt och tittade med stora ögon hur min fina Buz vuxit från min ”valp” till mamma bara över några timmar. Vilka instinkter som fanns där vilande. genom hela förlossningen hade hon bara vetat vad som skulle göras och hur. Tillsammans med Ulrika så flöt allt på hur fint som helst. Vilken resa vi påbörjat. Efter en stund tog jag ut Buz (läs tvingade) medans Ulrika och killarna snyggade till i valplådan. Buz skyndade sig att göra sitt innan hon drog för att komma tillbaka in igen till de små. Ulrika kände noga igenom Buz men nu kunde vi inte känna några fler valpar. Vi saknade en moderkaka men den uteblev den också. Vi väntade i två timmar innan vi bestämde att nej nu är allt klart. Fanns inte mer att göra nu än att ge Buz lugn och ro och vila. Ulrika som har en bit att köra hem började packa ihop och ge mig vidare instruktioner. Halvvägs hem ringer hon för att höra att allt är lugnt, vilket det var. Men kort därefter kommer en krystvärk och därefter ytterligare en. Sonen och jag tittar på varandra och tänker nu kommer moderkakan. det blir lugnt igen och jag tänker lägga en handduk bakom Buz nu när det är renbäddat. Då får jag se två vita bakben, viskar till Martin ”det kommer en till, sätt på dig handskarna nu får vi klara oss själva”. Martin hämtar de alldeles för små handskarna för honom. Tänker till och ger mig hörlurarna till telefonen och ringer Ulrika. Så med Ulrikas guidning kommer nu ytterligare en valp. En helt perfekt hane med underbar teckning, svart och vit. Han kom med bakbenen först och krystvärkarna var inte lika starka som tidigare men 20:13 tittade den 251 g stora hanen ut. Martin sa direkt ”Buz bonusvalp, han får heta Bonus”. Så blir det ju inte eftersom Calmigos valpar börjar på samma bokstav och denna kull är P-kullen men hans arbetsnamn är Bonus. Bonus är den första valpen som knorrar, nästan som ett litet pratmorr. Det kommer oftast i sömnen när han blir störd ungefär som om han säger ”låt mig vara, jag sover”. De andra valparna vill dock oftast ligga nära Hane 2, trots hans knorrande, så verkar de nästan söka upp honom. Så här långt verkar han lugn och tillfreds med livet. Tillsammans med den svarta tiken de lugnaste i kullen. De två ligger ofta tillsammans.

Bor i Linköping och älskas utav Maria och Dennis.

6 mån

Primo Maria ovh Dennis

Buzlingarna var små när de föddes men växte på sig ganska markant.
Viktkurva vid 8 veckor