18 juni:  Valparna växer så det knakar. Buz blir hungrigare och hungrigare. Jag har jobbat hårt med hennes tenderande mjölkstockning. . Det är något vi inte vill ha, vi har duschat varmt, Våtvarmt omslag med hjälp av en frottehanduk innan jag fick tipset om att ta en petflaska med ljummet vatten och lägga intill de spenar som är ”drabbade” det fungerade fint speciellt om jag gjorde det på morgonen. Sedan fick jag ”pumpa ur” spenen innan jag la dit en valp som fick hjälpa till. Använde den mest envisa valpen den som går under arbetsnamnet ”pricken” hon är helt fantastisk.

TIk 1 dag 11

19-20 juni: Sitter som vanligt i valplådan, mina ögon följer Hane 1 som tar sig fram mot ena änden av lådan. Plötsligt slår det mig att han faktiskt mer går än ålar. Han sätter sina bakben under kroppen häver sig upp på frambenen för att sedan ta några vingliga steg. Dagen efter lyckas jag fånga ”Pricken” när hon tar sina första steg. Vilken upplevelse.

21 juni: Nu är det fullt liv i valplådan. Jag sitter i telefonmöte i köket och hör ett väldans liv. Skyndar mig dit och ser alla 6 valparna uppe på tassarna och vinglar omkring i lådan. Alla har nu lyckats ta sig upp på sina fina tassar.

22 juni: Tjohoo jag ser små springor. Tittade vid lunchtid men då såg jag ingenting. Går sedan tillbaka och lyfter upp tik 4 för att kolla in om pigmenten börjar synas och då ser jag det. Små springor.

IMG_7038 IMG_7055

Hane 1 kom lite senare än alla andra. Jag såg först hans ögon den 23 juni.

23 juni Idag på midsommarafton hade jag ett samtal med Ki som berättade att under vecka 3 (som börjar i morgon) ska Buz praktiskt taget ha obegränsat med mat. Buz är bra på det sättet hon berättar med ett tydligt skall (ett skall) att hon vill något. Då är det bara att kolla upp vad hon vill. Antingen ha mat (då sitter hon med nosen upp mot köksbänkarna) vill in/ut från valprummet (då sitter hon och stirrar på kompostgallret vi satt upp ) eller hion vill ut (då sitter hon vid tvättstugedörren och blåstirrar på den) och oj om hon var hungrig idag. Tror jag gett henne typ 6-7 portioner mat under dagen. Senaste kvällarna har det varit 2-3 portioner. Men det kändes bra att få påminnelsen från Ki att det är fritt fram.

Idag har jag också tagit fram en nedfryst bit köttfärs som jag blandat med ägggula och givit lite, lite till varje valp. Mottogs lite olika av valparna. Först förvåning men sedan var de flesta positiva till maten.  Resten av köttfärsen fick Buz äta upp och en ny är framtagen till i morgon.

Här är en liten film på första försöket för Hane 1

24 juni: Nu är andra veckan slut, allt går i rasande fart. En ny sida är öppnad för Vecka 3 och jag avslutar denna vecka med 2 veckors fotografier.