20170726_223619

Näst sista veckan, Herregud vad tiden gått snabbt. Vi är fortfarande ute väldigt mycket, Värmen kommer och går men även ett glas vin ute i trädgården på kvällstid hinner vi med. Maken och jag sitter ofta ute med valparna lekandes, gosandes eller sovandes runt oss. Världen för en liten valp förändras en del i mörkret, Ljud blir tydligare, skuggor faller från månen och gatlampor. Bra att träna på kan jag tycka.

Vår träning intar större och större ytor. Vi har börjat med promenader i dotterns cykelkärra.

Cykelvagn 4

Vissa somnar direkt medans andra är mer aktiva och vill ut ur buren. Burträning sker också vid mitt frukostbord, en valp bredvid mig i Buz canvasbur. Även detta mottas olika av olika valpar. Det går dock framåt för alla. Bilåkning har också stått på agendan för veckan. Samt fler besökare.

20170726_174513

Här är 6 arbetskompisar till mig som tittade förbi på väg hem från jobbet. Supermysigt och nyttigt med massor av killar.

Enskilda promenader och promenader i grupp i näromgivningen har också påbörjats, halsband och koppel är väl sisådär populärt, det kliar en del men alla kommer framåt. Buzlingarna tar sig större och större friheter.

Ligan på rymmenHär har de rymt ut på gränden, vet inte riktigt vad som lockade men påhejade av varandra så var de på väg. Jag har fått mycket hjälp av de yngre i familjen. För att utöka valparnas värld ytterligare bestämde jag och yngsta sonen att gå iväg till ett närliggande bad med 3 åt gången och en kamera. Buz fick också följa med.

Buz förstod väldigt snart vart vi var på väg och drog som aldrig förr. Tidigare vår/sommar/höst har vi ju badat massor men i år har det blivit noll och inget, för mjölkstockning vill vi inte ha.

Men nu hade hon fått nog och valparna har fått upp smaken för fast föda så även om de diar varje dag flera gånger om dagen så gav jag med mig.

Första gänget på väg mot sjön

Buz och första gänget valpar är på väg ner mot vattnet (Långsvans, Paz och Pricken) Full fart hela vägen ner mot vattnet.

Första mötet med vattnetDär tog det stopp några minuter då de undersökte detta blöta STORA

Buz med valpar i sjön

Men sedan följde de mamma Buz

Tik 3 och Buz badar

 

Buz och Långsvans  Tik 3 simmar

Långsvans på väg

Tik 1 och Paz simmar

Pricken och Paz på väg in mot land igen efter att ha simmat ut till mig.

Andra gänget var inte sämre de, lite försiktigare i början (kan bero på att Buz inte var lika ivrig att komma dit) men med lite påhejning av mig (ute i vattnet) var alla i och provade sina simkunskaper.

 

Tik 4 (5)

Buzkopian var sist i men simmade som om hon aldrig gjort annat

Tik 2 (5)

Tik 2 simmar och simmar.

Efter badet var det supermysigt att springa runt och leka i sanden, på bergklipporna och gräset. Inga tveksamheter att de är i ny miljö.

Tik 3 (4) Tik 1 (10) Nu har det också varit dags att försöka få till några trevliga hundmöten. Självklart måste pappa Dante komma och säga hej till sina valpar.

PRimo hälsar på pappa

Dante och Primo hittade verkligen varandra. De är mycket lika varandra förutom att Dante är Brun och Primo Svart.

Paz och Dante

Alla valpar fick träffa Dante, han fick olika mottagande av de olika valparna, här är det Paz som själv får hälsa.

Förutom Dante fick de denna vecka möjlighet att träffa vår pudel Kazzie, Kazzie har själv fått 4 valpkullar och vi var lite osäker på om våra valpar nu skulle vara för stora eller om hon fortfarande skulle tycka de behövde omhändetagande. Kazzie var nyfiken och lite på, men vi fick till fina hundmöten med alla valpar. Vi försökte även här låta dem träffa Kazzie en och en men så fort de hälsat på henne och blev tillbaka lyfta i hagen så smet de igen för att vara med och leka mer.