Ellas nya ”karriär”

Ella börjar bli äldre, jag har under flera år kallat henne pensionär. Det efter att jag förstått att hennes artros gör att hon inte klarar att utsättas förpåfrestningarna i Lydnaden. Supertråkigt men som en pensionär av idag är hon väldigt aktiv. Efter lydnaden blev det Rallylydnad, nu kantas hennes namn med RLDN, RLDF, RLDA och RLDM, sedan kom de nya reglerna och jag hade lite tappat intresset. Cattis drog då med oss på Noseworkträning och där har vi fastnat nu. Superkul tycker både Ella och jag och vi tränar ganska ofta. Ofta går det bra, eller rättare sagt Ella är superduktig på att hitta källorna. Ett tag tyckte hon dock letandet var roligare än att markera själva källan, men det fick vi grepp på och då började det gå bättre.

 
29829581_2005729219455947_1377219185_o.jpg
Här markerar Ella en källa på träning på klubben. 
Vi är fyra personer som tränar ihop, Bäst att driva oss framåt är Cattis men vi kommer ju längre tiden går.  Direkt bestämde jag att detta skulle vara Ellas tid med matte. Vilket känns bra för mig och jag tror Ella uppsattar det. Däremot inte Buz, tränar vi hemmavid kan hon sitta och yla för att hon inte får vara med. Men oftast går det bra. Självklart får hon prova lite hon med och hon är en riktig liten stjärna. Men än så länge strålar Ella mer.
32705625_1660699347300024_2688590875222605824_n.jpg
Ella får medalj efter en träningstävling på Hundudden på Djurgården.
Vi har tagit den hårda vägen av lärdom, Cattis anmälde sig och Ludde till tävling och jag gjorde detsamma mer för att vara sällskapsdamer till proffsen. Nu ville inte det gå den vägen. Några veckor innan tävlingen fick Ludde somna in, så då gav jag mig sjutton på att Ella fick utföra tävlingen i hans ställe. 
DSC00374.jpg
Efter endel träning i träningsgruppen och en "privat" kurs av Siv Rüden" för oss i träningsgruppen hade vi lärt oss mer både Ella och jag (läs jag) Jag blev bättre på att förbereda Ella, lägga upp träningen på bättre sätt och endel om vindlära. Ella började lita mer på att jag skulle göra mitt jobb. Träningarna blev roligare och roligare.  Jag har dock en liten vinnarskalle i mig eller om man ska kalla det tävlingsdjävul som gjort att vi oftast får 75 poäng då jag hojtar "Markerat" för tidigt. Så numera biter jag mig själv i tungan och väntar några sekunder till innan jag gör min del av jobbet.
Ella belöningsansikte.jpg
Den här bilden visar Ellas markering på en Thésil som hänger i ett träd, Hon har fått gå förbi trädet och själv (utan förberedelse) tagit upp lukten och markerar den så fantastiskt fint. 
Nu börjar vi känna oss sammansvetsade. Det enda tråkiga med denna sport är att det är så få tävlingar och så många som vill tävla. Just nu verkar jag hamna typ som 43 reserv på de flesta tävlingar som jag kan anmäla till. En tävling där vi lyckas få ihop 100 poäng behövs för uppflytt till klass 2. Nu äntligen har vi kommit med på två tävlingar, så nu hoppas jag att jag ska hålla mig lite kall och göra rätt.
Ella gör aldrig fel. Fjällsniffen "here we come" vi besöker och umgås med Cattis och Rippe, hennes nya noseworkstjärna.