Ellas och Min första TMS start

Vi har varit och tävlat, Nosework, Klass 1 TMS i Haninge hundhall med 100 anmälda. Supertrevlig tävling. Flera kända ansikten som det var jätteroligt att prata med. Trevliga funktionärer, domare och banor och bra logistik.

Jag hade kommit med i eftermiddagsgruppen, vi delades in i ett antal, tror det var 4 olika grupper. Varje grupp fick en guide/funktionär som följde oss mellan alla områden. Fik och uppställningsplats för burar fanns det inne i hallen tillsammans med behållarsöket.

Men först ut var utomhussöket:

Det tog oss 0:29-56 att hitta fram till källan som var på cementklumpen. Ella började i andra ändan (där också ingången var) så vi förlorade lite tid där men sedan gick det smidigt och Ella var superduktig. Omdöme:

Lugnt metodiskt arbete, fin markering

Domare Thomas Lind

 

Därefter fick vi gå inomhus i en liten butik under hundhallen. den heter något med Pink, mysig liten second hand affär.

Det tog oss 00:26.00 att hitta källan. Hon gick en lov genom hela rummet, sedan gick hon rak på klädställningen. In bakom ett jeansben. Domarens omdöme:

Härlig attityd till arbete, Tydlig respons

Domare var Phrida Olsson

 

Här gick vi bet och Ella markerade fel låda 🙁 efter att ha gått igenom ungefär hälften av lådorna. Hon var aldrig på den rätta lådan innan hon markerade fel. När jag sagt markerat efter en mycket fin markering så gick Ella till rätt låda. Hm  tycker mig känna igen detta, det har hänt förut.

Kommentar från Domaren:

Felmarkering, Metodiskt bra sök, nosen på från start.

Domare Sofia Angleby. Sofia sa till mig att detta är ganska vanligt fel på hundar där man tränat på markeringar och det hade vi jobbat med under senaste veckorna för att få till bättre markeringar. Ja jag får fundera på detta.

Sista söket var då fordonssöket som Ella klarade på 00:28.18, fint sök, fin markering men vis från behållarsöket, ville jag övertyga mig om att hon var rätt. Där förlorade jag SSN enligt domaren efteråt. att jag inte litade på henne.  Domarens kommentar:

Matte tvekar på markering, Fin start.

Domare Karin Blom

Tack för en fin och välarrangerad tävling Emma Hammar, Lena Svenblad och Linda Päntila