Valpträff med Buzlingarna – 10 månader

I dag åkt vi iväg, Jag Martin och Buz för att träffa 5 av Buzvalparna.  Vi åkte hem till Della med familj. Som bor underbart på ”landet”. Oj så stora alla hade blivit. Buz var nog nästan minst. Först fick de springa lösa en stund för att få ur dem lite energi. Det märks att de börjar bli unghundar. Perla (som löpte) försökte berätta för Luna att hon minsann var den som bestämde och lilla Primo blev VÄLDIGT kär i Perla. Men jag måste säga att jag gillar det jag ser. Unghundar som viftar massor på sina stumpar och rumpor. Gärna vill fram och hälsa på både varandra men också oss människor. När allt börjat lugna ner sig lite fick även Buz komma ut. Hon ville väldigt gärna gå runt och nosa igenom sina valpar. Valparna hade fortfarande respekt för henne och lät henne hållas. Någon gång  visade hon tänderna om valpen försökte komma fram för fort och ”ohyfsat” och direkt vek sig valpen.

Efter lite lek blev det passivitetsträning, något alla unghundar behöver, vi gick in i köket 9-10 tvåbeningar och 7 fyrbeningar. Där vi fick lunch och fika över lite snack. Hundarna uppförde sig helt fantastiskt speciellt om man har i åtanke att det var en hane två nylöpta tikar och en tik som löpte och ja han kanske inte förstod fullt ut, men nog fattade han ungefär vad som var i görningen. Så liiite gnäll blev det men jag är stolt över att de kunde koppla av så gott som de kunde i ett kök.

Hundarna syns ju knappast ens 🙂

Men här var en liten Perla, som kände igen sin ”gammelhusse” och visade sin kärlek till.

Efter lunch var det valpfotografering Förutom valparna var Mitzi (Lunas storesyster) och Buz med på bilden.

Jag vill ju helst att vi även ska jobba lite med hundarna när vi har dessa träffar. I dag hade Cecilia fixat med en Rallybana. Rally är ju fantastiskt just för alla som vill få bättre samhörighet med sin hund. Lätt att träna hemma i trädgården men framförallt på promenaderna. Momentbeskrivningarna för de olika momenten/skyltarna finns att hämta här och där finns även skyltarna och de skyltar i visitkortsformat, toppen att ta med på promenaden. Alla provade på och Primo är redan anmäld till en rallylydnadskurs hammavid. Superkul.

Här visar Cecilia först banan utan hund (Banvandring)

Cecilia har deltagit i SM med sin tidigare perro Tuss i just Rallylydnad och tränar nu med fina Perla för att så småningom kunna tävla henne. Det ser såååå fint ut <3

Sedan var det tid för oss andra att pröva.

Här är det Nina med DIsa.

Även jag och Buz körde en runda.

Jenny och Della sitter och väntar på sin tur.

Primo fina killen, fick påbörja sin Rallykarriär snabbt redan innan kursstart. Ska bli kul att se hur han utvecklas.

Fina Della ska börja på Noseworkkurs. Jag älskar när hundarna får jobba och är så glad att Buzlingarna får jobba tillsammans med sina ägare.

 

Fina Disa har precis avslutat sin unghundskurs, hon tillhör ju samma klubb som jag vilket är underbart så jag får chans att följa dem på närmare håll.

Här är Buz och ”Buzkopian” de är skrattretande lika men ändå olika. Buz är Beige med lite vitt. Luna är vit med lite beige, men det märks inte så här. Buz har en vinterblek nos (och kommer aldrig upp i den svarta färgen ens på sommaren) medans Luna är kolsvart om nosen. Däremot har Buz ”kajal” runt sina bruna ögon, vilket Luna saknar. Små olikheter men ändå så lika. Här kan man tro att det är Buz klippt och Buz oklippt poserar på bilden 🙂 Fantastiskt roligt.

Nästa gång vi ses hela högen är troligen då vi ska göra BPH på valparna, alla verkar vara positiv till det, så  Ulrika ska försöka boka en tid. Då hoppas vi även Guido kommer med. Längtar tills dess.