Felande länken i Vittringen

20161201_201036

Inget moment blir bättre än den sämsta länken. Buz har tidigt förstått hur sorteringen gick till. Med full fart ut tog hon rätt pinne i farten kastade sig runt och kom lika snabbt in igen. Första gången vi tränade för Maria Brandel uttryckte hon något liknande ”wow 13 mässigt” men då utan ingång. Ingången har inte heller varit något problem. Problemet kom när jag behövde höja Buz att ta pinnarna i spåret för appelltävlingen förra året. Då la jag vittringen på hyllan för att inte det skulle smitta av sig dit. Nu inför klass 2 behöver jag damma av Vittringen och har fått in ett kraftigt tugg på vägen tillbaka till mig.

Min hjärna har gått i högtryck, hur reparera………
Brandels röst klingade i mina öron, -Förstår hon uppgiften?

Nej hur ska hon kunna förstå det, om jag inte förklarar den för henne, så nu har jag gnuggat mina geniknölar, hur ska jag förklara?

Jag började med leksak och omvänt lockande, hälften bra sedan knak.

Sedan började jag från noll igen. Hålla fram pinnen, be henne ta den. belöna INNAN hon hann flytta den i munnen. Försökte placera den så långt fram jag bara kunde.

Därefter lägga ner den på marken och belöna när hon lyfte, utökade snabbt kraven att hålla. Noga med kriteriet, enbart ett lyft och hålla stilla.

Nästa nivå var att lyfta efter sortering, med samma kriteria. Nu blev det lite svårt så jag fick finputsa lite på planen för att få Buz att sätta på näsan (genom att lägga ner en godis som hon fick ta innan hon sorterade.

Nu började jag backa och Buz fick gå senare springa med mig med pinnen i munnen, samma kriteria.

Därefter så fick Buz springa genom tunneln med pinnen i munnen, nu ser det ut så här.

Det börjar likna någonting. Ännu så länge har vi en bit att vandra innan hon kommer klara detta med ”belastningen” av kedjor och belöningsförväntningar. Men vi ska komma dit.

Klart hon ska förstå, mitt lilla hjärta.