Gruppmoment – hur ofta tränar du?

IMG_3284
Buz i vattenspridaren

Personligen tränar vi gruppmoment nästan varje dag. Gruppen består oftast av Ella och Buz och oftast hemma i trädgården men vi försöker få till gruppmoment med andra hundar åtminstone någon gång i veckan.

IMG_2841
Buz i massplatsliggning i Gränna

Så ofta jag kommer på så blir det störningsträning. Ovan var det över 40 hundar i en stor ring och väldigt olika beteenden hos oss förare och hundar. Hunden närmast bredvid hade väldigt svårt att ligga still.

Älskar störningsträning, men försöker numera varva och träna på störningar som kan komma på tävlingar. Som exempelvis häromdagen när det blåste rejält

Men även helt ”tråkiga” gruppmoment, långa helt händelselösa gruppmoment där hundarna bara ska vara stilla.  Nu verkar det ju som om gruppmomenten blir kvar i nya reglerna som börjar gälla fr.o.m. 1 januari 2017. Nu måste vi ta beslut på om jag vågar utsätta Buz för detta eller om vi ska gå en annan väg. Om alla nu tränar så ofta de bara kan och domarna/funktionärerna blir noggrannare att anmäla de hundar som stör andra hundar så kanske vi vågar, kanske.