Lagd hund ligger

20160703_105143Så himla tråkig träning, så mycket tid som måste läggas på detta moment. Tänk om det ändå kunde tas bort ur tävlingslydnaden.

Förra året vid den här tiden var Buz stensäker på platsliggningarna, det såg alltid ut som ovan. Oavsett vilken hund/hundar som låg/satt/rullade/sprang ifrån bredvid. Trots det tycker jag momentet är jobbigt, vilket inte gör träningen lättare eller roligare. Det är lätt att slarva med momentet, i LK2 så är det 30 m mellan förare och hund och hunden ska ligga 3 minuter. Dessutom har momentet koefficient 4 vilket innebär att man inte kan avvara poängen och ändå klara ett första pris. För att överträna bör jag alltså träna på längre avstånd och med längre tid. Det kostar träningstid är lätt att känna, speciellt när ens träningskompisar vill träna annat och jag behöver träningskompisarna och det ”tråkiga” alla ligger 4 minuter med stilla förare. När det händer lagom mycket runt om är det mycket lättare.

Aktiv eller passiv platsliggning är en fråga som går runt i mitt huvud. Vad passar Buz bäst. Ambivalent, började med passiv men upplever att nu när vi ökat på tiden fungerar inte det ultimat. Lätt att det blir rullning på skinkorna eller att vi tittar runt utan fokus. Dock känns det som om jag behöver längre tid för att göra om platsliggningen till att bli aktiv.