Planering del 2

IMG_2947Så om krypet är endel av det vi ska lära in nu under sommaren så gäller det också att underhålla det vi har, slipa på det vi behöver och lära om det som just nu inte är bra. Två månader kanske räcker till det. Om jag hinner träna och Buz är träningsvillig trots löp och efterföljande skendräktighet.

Platsliggningen: Gör om och gör rätt, LK1 platsliggning gick som en dans även så när jag avancerade på avståndet, men tiden har gjort att jag fått in en del slask som nu måste suddas ut. Därför kommer jag:

 1. Byta kommando
 2. Hakan i backen.
 3. Rumpan stilla.
 4. Värma upp innan alla platsmomentsträningar, så förväntan ligger högre.
 5. Jobba i ordningen ”paketering”, tid, störning, avstånd.

Jag behöver också ändra min egen attityd som Annette så riktigt påpekade för mig, Det fungerar inte att jag tänker så mycket runt varje platsliggning som jag gjorde i helgen, Vilka raser är med, hur har de tidigare legat på sina platsliggningar osv. Jag måste bara börja hantera VÅRA egna gruppmoment.

Fria Följet: Här känner jag mig nöjd efter fredagens tävling. Hon var med mig och VI jobbade i vår bubbla. Dock är Fria följet det svåraste momentet att utföra och att vidmakthålla, så vi kan inte ligga på latsidan. Därför kommer jag:

 1. Träna FF varje dag med fokus på någon/några delar.
 2. Träna mer bakdelskontroll, genom svängar och backa.
 3. Använda kommendering när så finns tillgängligt, dock inte alltid ”lyda”

Läggandet: Supernöjd med hennes utförande, ett moment att underhålla och lägga in i kedjor mm.

Inkallning: Det mesta ligger fint och hon har stadga, startar och springer snabbt, men ingången i ”skarp” situation sitter ännu inte. Den blir lätt för grund. Åter till skrivbordet, måste hitta en balans. Inte släppa igenom tokiga ingångar men ändå kunna träna kedjor. Japp, så får det bli.

 1. Träna djupare ingångar.

Rutan: Buz gör oftast fina rutor med och utan target i rutan. Dock känner jag mig inte riktigt klar här. Därför ska jag:

 1. Byta plats på rutan inför varje skick.
 2. Fortsätta variera mellan med och utan target.
 3. Träna stadga i rutan
 4. Variera avståndet till rutan (inför kommande klasser)

Apporten: Ja här har vi ju vissa låsningar vi måste få upp, grunderna i momentet sitter fint. Här måste jag jobba med rätt kriterier, belöningar och timing. Jag kommer inte heller hårdträna apporteringen som moment speciellt mycket utan hitta olika sätt utanför momentet att komma åt hennes frustration. Därför kommer jag:

 1. Enbart göra enstaka apporteringar i sin helhet.
 2. Försvåra uppgiften genom att börja med dirigering.
 3. Sällan belöna vid moment slut utan oftast ta mig vidare i annat moment.
 4. Alltid träna apportering när både Buz och min sinnesstämning är rätt.

Hopp: Problemen vi har här, när vi har dem beror helt på apporten, momentet kan hon superfint annars. Därför ska jag:

 1. Sällan träna momentet efter apportering.
 2. Lägga in momentet i andra kedjor.

Fjärren: Håller inte ännu för att komma sist i ”skarpt läge” här gäller det att fortsätta träna. Vara tydlig i kriterierna så jag inte tappar stadgan.

Nu får det räcka för detta inlägg. Planen är inte riktigt klar ännu, så det får bli en del 3 också.