Privat träning med Ki för Jenny Wibäck

Ki och jag har lovat varandra att försöka få ihop några tillfällen varje år då vi tränar tillsammans och gärna för någon underbar instruktör. Jag har tjatat på att vi skulle prova Jenny Wibäck som bor i Halmstad. Ett antal mil att åka men vi körde 3 timmar på torsdagen och 3 timmar på fredagen och bara njöt. Jenny var en härlig prick med mycket bra tankar i bagaget, tränar och tävlar lydnad och Bruks med sin BC Pingu är mental coach och domare i lydnad (dömt mästerskap vid några tillfällen)

Min intention med att gå för Jenny var att ta del av och förstå lite runt hennes Yes-lydnad samt att hon är en rackare på störningsträning och tanken att ”rädda 5:an”  Jag fick mycket gott till mig och mitt älskade Buz var som vanligt helt med på tåget.

27783907_1802360383107439_1276234745_n
Jenny frågar (inför dirigeringsapporteringen om Fjäderboa eller verklighetstrogen Kanin skulle vara svårast För Buz, Jag valde Fjäderboan.

På torsdagen körde vi igenom hela programmet och på fredagen så körde vi störningsträning på Buzet. Fick tankar runt backandet i fria följet så det har nu börjat lossna. Yeslydnaden (min tolkning) att bli belönad för en del i momentet genom att få fortsätta momentet med en möjlighet att få en belöning. Att hunden ska säga YES till allt vi ”ber” den om med glädje. Nyttigt tänk och jag skulle vilja fördjupa mig mer där. Men vi gick och fördjupade oss i störningsträningen och det var sååååå kul. Jenny hade flera lådor med med störningsprylar och jag fick endel aha upplevelser. Bl.a. att jag vid första störningen som Buz lurades ta, klev ur min tävlingsbubbla och klev in i tränarbubblan och därigenom hade missat 5:an på tävling. Mycket tänkvärd tanke. SÅ jag kom en bit vidare på just mitt tävlingsjag. Supernyttigt och så mycigt att spendera dessa dagar med Ki och hundarna.

Visar en liten snutt från vår störningsträning målet är att Buz ska strunta i allt tills min inkallningssignal kommer inte röra sig eller komma oavsett vad TL eller jag gör. Därför plockade Jenny fram en Enhörnngsdräkt som jag skulle ta på mig och samtidigt gå mot rutan och svara på hennes frågor. Buz klarade detta galant 🙂