Sista passet för denna vecka

Är i Ridhuset, nu väntar oss 3 dagars vila med lite småpyssel hemma.

Egentligen skulle vi haft 2 underbart härliga dagar i Kungsör bl.a. återträff med Maria. Men jag min dumma nöt glömde betala hallen i tid den blir då automatiskt avbokad och någon annan hann boka på sig på ”våra” timmar. Blir ibland så himla trött på mig själv.

Så nu försöker vi hitta en ny tid för Kungsör. Det positiva är att jag hinner lite längre på mina beting och att vi förhoppningsvis hinner träffas innan ledigheter så vi hinner mängdträna då.

I kväll i ridhuset upprepade jag gårdagens träning. Dvs moment och detaljer. Det blev Rutan, platsliggning, dirigering, fjärr, inkallning, z, kryp, framförgående och backa.

Mest glad blev jag för backandet, med en stilla hand vid låret kom vi långt.

Bästa informationen fick jag runt dirigeringen där Buz blir mycket störd av ”dummy” apporten när jag gick fram till den och lyfte den efter jag lagt ut den hon ska ta. Men hon tar en korrektion och drar sedan och hämtar rätt.

Fick dock bara en helt korrekt på film. Mest lyckade träningen är Rutan där springa rakt igenom har givit oss glädjen tillbaka. Dessutom ett klockrent ställande på min signal. Tjohooo.

Där vi har längst kvar är krypet. Har backat en del för att få till ett toppen kryp. Därefter kommer framförgåendet. Där har jag fått till ett ökat tempo men saknar att hon går rakt (mot ingenting) hon drar sig lite åt vänster och vill gå framför men förskjutet mot mig.

Men det är fantastiskt roligt att träna.

Veckans ”fem snabba” blir

  • rutin för ingång på plan
  • rutin Fria följet
  • backande
  • Ingångar
  • Sitt till ligg (med fokus på vänstertassen)