SSBK – Miljöträning av hund eller av mig?

20160629_195115

SSBK är en klubb inter så långt ifrån mig, Stockholms största. Jag har aldrig anmält mig till tävling där och åker sällan dit och tränar. Men då träningskompisarna ville åka dit tog jag mig i kragen. Uppvärmning utanför plan. Gjorde det mesta av programmet och kände mig sådär lagom nöjd. Visst finns det saker att slipa på, plocka isär och göra om men med mindre än två veckor till tävling gäller det just att jobba med helheter, miljöträningar osv. Buz blev lite störd under fjärren av skällande hundar bakom hennes rygg, vilket resulterade i att hon flyttade fram.

Sedan hjälpte vi varandra, här ville jag ha hjälp med kommendering och handräckning av apport och efterföljande hopp. Hon har en önskan att få behålla apporten vilket ger konflikt i hennes hjärna. Vilket i sin tur är det som gör att vi fått pip runt dessa två moment.  Nu gjorde vi en apportering TL hämtade apporten och la den lite slarvigt bredvid hindret. Jag satte upp Buz för hopp och kommenderade samtidigt som jag langade en boll över hindret. Gjorde om ytterligare en gång. Nu såg hon inte när jag slängde apporten men gjorde en bättre återgång och ingång med apporten och stördes inte alls av att TL la apporten bredvid hindret.

Platsliggningen såg fin ut, nästan tiden ut. Men helt plötsligt satte hon sig och kliade sig. (Myggor) typiskt, måste hitta en lösning på det nu när jag klippt henne.