Träna för tävling

Som jag tidigare nämnt är mitt mål att under våren få uppflyttning till klass 3 i vår. Min plan var att köra 3 tävlingar inomhus med en månad i mellan. Missade först att anmäla i tid men kunde som tur var efteranmäla till Kungsör, den tävlingen har ett eget inlägg men jag var riktigt glad för den tävlingen. Jag uppskattar Lotta Hagström som domare för hon är peppande och man får alltid bra information med sig hem ifrån henne så även denna gång. Nu var jag anmäld till Fagersta, en klubb jag aldrig besökt, en domare och en TL som jag aldrig tävlat för (inte så konstigt då jag tävlat väldigt lite) När PM kom för tre veckor sedan så visade den på en samlingstid klockan 7:30 enligt Eniro skulle det ta nästan 3 timmar att åka dit så kändes det inte helt roligt att starta. Min lilla prinsessa vill ju gärna sova på mornarna.  När sedan slutspurten på Buz skendräktighet (som hittills gått superbra men nu verkar det skjuttsigen som om ”valparna” ska födas hon är lite seg och lite frånvarande) så börjar jag tveka till tävlingen. Tisdagens träning var inte en av våra bättre, rutan fungerade inte alls så la jag ner, torsdagens träning hittade jag ett flyt i rutan igen och försökte bara ha trevlig och rolig träning vilket lyckades till största delen.
Att köra träningstävling med Buz just nu kändes lite utanför min ”komfortzon” men det är ju där jag ska vara för att lära mig något så på fredag morgon kollade jag in hotell, Wirsbo herrgård som låg nära och till ett ok pris, hade jag nästan bestämt mig. Vi kör.

20180302_213721 20180302_214251 20180302_214618
Klockan 21:30 var jag uppe vid herrgården, riktigt maffig och rummet var superfint och inbjudande att gå och lägga sig att sova. MEn Buz var av en helt annan åsikt. Nu var det full fart på henne, hon pep konstant, juckade med kuddar och täcke. Detta är ett helt nytt beteende och jag börjar fundera på att åka hem igen.

20180302_215103

Efter att ha kört fjärr och backa (då tystnade hon) på lilla mattan gick jag och la mig, erbjöd Buz att hoppa upp igen (piiiiiiiiip) och började klappa henne tills hon somna och jag slumrade. helt plötslig klarvaken JAG HAR GLÖMT REGISTRERINGSBEVISET……………..
Ringer sonen som får fota och skicka upp, tack för mobiltelefonen. Grämer mig som sjutton säker på att jag åkt helt i onödan, sover taskigt trots underbar säng. Väl på plats 7:15 accepteras mina fotografier och jag möter kända ansikten.
received_1588462174523742

Svårigheterna med dagens upplägg, Fritt följ (delvis) L och rutan mot läktaren. Kon bakom rutan. Apporter och vittringspinnar vid kortväggen längs bort på marken.

Får startnummer 7 och stoppar in Buz i en bur som man kan låna.
received_1588489407854352

Tar fram henne lite då och nu och kör någora minuter sedan in igen. ( för att efterlikna träning så gott det går) Helt plötsligt är det  vår tur, utan någon nämnvärd uppvärmning som jag planerat var det bara att sätta fart (jag trodde det var startnummer 5 som skulle in och som tur var var jag åtminstone inne i hallen) In på plan, känner av Buz seghet, känner inte att hon riktigt är med i Fotgåendet. Reagerar på människor som helt plötsligt börjar prata (och kommer efter mig i en helt om) osäker på om hon sätter sig (men de gör hon, däremot lite snett) och hon reagerar på apporter och vittringspinnar som ligger på marken vid ena kortändan. Hon och jag jobbar på, jag försöker höja respektive lugna henne för att få ut momenten men inte få ljud. Vi lyckas riktigt bra. Så på denna träningstävling får vi ett förstapris, Så nu måste jag bestämma mig för om vi fortsätter enligt plan och tävlar klass 2 i Kungsör den 1 april eller om vi ska börja jobba med klass 3 och framförallt fokusera på brukset till våren.

 

Det jag är mest nöjd med på denna tävling:

 • Rutan,  Buz springer och jag är sen med mitt ställande, men sååå glad att hon fortsätter bakåt i rutan. Behöver dirigeras om och hon tar dirigeringen. Bästa Buz. Även klapp på axeln åt mig som jobbade enligt Jennys devis ”rädda 5:an” nu blev det en 8,5
 • Hantering av ljudande, Klapp på axeln åt mig som kunde hålla rätt aktivitetsnivå på Buzet genom programmet.
 • Hopp apport, En hoppande apport som hamnade långt till vänster. Buz galopperar ut, griper, väljer att hoppa tillbaka in vid sidan. Supersnyggt Buz resulterade i en 10 med kommentaren ”mycket bra”
 • Backandet, börjar ta sig och fotgåendet är helt ok för dagsformen.
 • Ställandet i inkallningen, börjar bli riktigt bra 8 med kommentar ”Bra stående” avdraget fick vi för att hon ”NOSADE”…….
 • ”Transport” under dirigeringsapporteringen + apporteringen superduper  8
 • Vittringssortering kalas, 8,5
 • Ingång på plan
 • Mellan moment.

Ja det var mycket att vara glad för, Det jag tar med mig att jobba vidare med är

 • Tugg på apport och vittringspinne, fungerar fint som ensamt moment och också i kedjor med 2-3 moment. Här måste jag hitta en bra strategi hur jag ska jobba med detta.
 • Fjärrens skifte stå -> ligg bedrövligt behöver ge dubbelkommando
 • Fotgåendet följsamhet i svängar och mer träning på olika hastigheter.

Här kommer filmen från dagens tävling (Fotgåendet saknas då filmaren hade problem med telefonen)