Träningstävling

Igår hade vi träningstävling på Stockholms Södra. Trots att det är mitt i semestertider var det ganska många där. De har ju mycket marker och har största medlemsantalet i Stockholm. De kör dessutom fler grenar än vad vi gör på vår klubb. Så det var en bra plats att få tillfället att köra på. I vår grupp gjorde vi iordning 2 ringar enligt det upplägg som Roslagens BK ska ha i helgen, då två av de som var med ska tävla då. Vi var 4 personer som körde, två på varje plan. En som tävlingsledde och en som körde hund. Bredvid våra ringar på planen bredvid var det också 3 tjejer som hade fixat träningstävling, såg ut att vara blandat lydnad och bruks. På andrs sidan lilla bilvägen kördes det agility och lydnad. Inne i skogen så var det IPG träning som resulterade i en massa med skall när Buz och jag precis kommit in i Ring 2, där vi började. Spännande att se vilka stora ögon Buz fick av detta arrangemang. Vi tränar ju ofta bredvid varandra men nu var det helt annan miljö och het andra hundar 🙂 Supernyttigt.

Hur det gick ?
Jo generellt är jag mycket nöjd, vi genomförde alla momenten. Hon glänste på rutan som gick precis som den skulle, hon överraskade på Dirrigeringsapporteringen, cirkusen och inkallningen som vi jobbar massor med. Vittringen, Fjärren, Z och Fria följet är en bit kvar att önska, även om de troligen skulle inbringa poäng på tävling. Några av dem helt okey poäng. Det är dock jag som vet att hon kan prestera bättre.
Vårt största krux just nu är att Buz fortfarande är hormonstinn och tung i "juvrerna" då hon varit skendräktig och borde ha "fött" sina valpar för flera veckor sedan. Utdragen process det här.....
Hormonerna ställer till det så hon ljudar och blir mer osäker i träningen. Så länge det håller på så här kommer jag inte kunna anmäla till tävling. Därför är dessa avstämningar så himla bra.

Men träningar som denna känner man sig extra nöjd med en utslagen hund i soffan.