Värmdö BK Träning ger färdighet

20160701_172044

Idag är sista arbetsdagen innan semester. Välkommen underbara ledighet. Det firade vi med lunch på systrarna Decelius och därefter ett träningspass på Värmdö BK med Annette. Idag fokuserade jag på detaljträning och glädje (på ny plan). Men började leka ner henne från bilen till planen. Uppvärmning med lite fotgående, några lägganden, ingångar på inkallningen och nåra fjärrskiften med fokus på godbit framför fötterna. Fjärren har jag precis lagt till i uppvärmningen då jag gärna skulle vilja få in att hon inte gör framflytt när det kommer sist i programmet. Fungerade inte riktigt som jag ville. Men får prova några gånger till innan jag tar bort det igen.

Därefter in på plan och körde, fotgående, kast av apport och hålla öronen öppna för vad som ska komma, apportera eller fotgående. Kastade kanske 10 ggr och hon fick springa och apportera kanske 3. Kändes stabilt. Därefter fick hon göra rutan. Klockren på att fokusera på rutan på mitt kommando, springer snabbt ut, får dock med sig bandet och högra främre konen. Ställer sig precis bakom den, vilket innebär att hon står i rutan men lite störd. Andra rutan var klockren. Dock lite skakigt om hon står tillräckligt länge. Därefter körde Annette igenom mig i ett fotgående, äntligen börjar det släppa och jag kunde njuta. Jag satte kriteriat innan inga blicksläpp. Jag hann fånga ett blicksläpp därefter fungerade det finfint. Vi missade på helt om marsch då hon släppte vid sidan annars gick hon fint. Länge sedan vi har haft den känslan, känns som om hon haft svårt att fokusera. Men kanske övning ger färdighet.

Vi körde även platsliggning. Buz satte sig och kliade sig IGEN för att därefter lägga sig ner igen. Hon skakade också på huvudet vid ett tillfälle.. När jag kommer tillbaka till henne så sitter en hästfluga på hennes öra, den hann även bita mig. Vilket gjorde riktigt ont. Måste hitta myggmedel för oss båda.