2018 – Då vi ska ut på tävling

Min tanke är att vi under 2018 skall ut på tävling. Mitt mål är att klara av Lydnadsklass 2 och lägre spår.  Min kalender är därmed klottrad med datum för olika tävlingar.  Löpet som startade runt jul förstörde de tidiga startplanerna, Buz blir VÄLDIGT ljudlig under månaden innan jul så jag tappade helt förtroendet för att vi skulle hinna få till helheten (då ljudet oftast kom)

Nu har jag och Annette varit hos Brandel i Kungsör Hundarena och jag tog tjuren vid hornen och körde igenom HELA klass 2 för att få coaching på om det skulle hålla att tävla om en månad cirka. Programmet kändes bra, visst var det missar lite här och men inget man inte kan hantera.
Marias omdöme var att jo vi kan bli tävlingsbara om en månad med rätt mängd träning. Mitt fokus skulle ligga på avslut vid sidan (många snea) Sluta curla, jag har några ticks för mig och för fram henne mha handen. Samt att jag måste vara bättre på att förbereda henne för momenten, dvs momentrutiner.

Jag har märkt att Buz vill ha tydlighet i vår träning. Hon har svårt för att ”bara hänga med” utan behöver verkligen tydliga momentförberedelser och inte för mycket ”snack” från min sida. På något sätt går vi från klarhet till klarhet och jag har med Buz blivit en helt klart bättre tränare. Men med det också en mer kritisk tränare för vår prestation, då framförallt MIN del av avtalet, för jag är övertygad om att Buz KAN bara jag kan förmedla vad hon vill.

Nåväl träningen från Maria var som vanligt superbra och jag kommer därifrån med sådant suuuuug att träna.  Annette filmade lite av vår träning. Här bjuder jag på ingång på plan och ett fritt följ som är ungefär på den nivån vi ligger just nu.