50 meter hinderlopp.. eller ”Det är bra träning”

hinderlopp

Jag jobbar i Stockholms stad och just nu tar jag Buz med mig till jobbet medans Ella har det mycket bättre hemma själv med stora sonen. Får en mysig promenad och sällskap.
Buz får följa med för miljöträningens skull. Trots att jag som instruktör försöker förbereda deltagarna på valpkurserna om att trots att de har duktiga små valpar som gör allt de ska fortsätta träna för en dag kommer de märka att de har små monster. Då de behöver backa i sin träning. Minska på kraven och gå tillbaka till valpövningar så blir jag överraskad över när det händer mig själv.
Förstå mig rätt, Buz är en underbar hund, rolig att arbeta med rolig att ha runt sig. Jag ser den oslipade diamanten som jag nu försöker slipa fram, men emellan åt får man andas ut/in ut/in och tänka med sin ”instruktörsröst”  -”Det här är bra träning”.

Nåväl häromdagen tog vi en promenad skulle vi ta oss tillbaka till bilen. Klockan var rusningsdax för alla som skulle hämta eller gå hem från dagis. Jag hade bestämt mig för att ta den gemensamma cykel och promenad rampen upp till gatan från parken. En sträcka på ca 50 meter. Efter denna sträcka var jag genomsvettig och ville snabbt hem- MEN vilken bra träning för en unghund som det klipper snabbt i huvudet på. På 50 meter passerade ca 40 cyklar både mötande och i samma riktning (vet inte vilket som är värst, men tror det är i samma riktning för då kommer jakten mer igång), Mammor och pappor med barn på rullbrädor, sparkcyklar eller i barnvagnar. Mamma som stannade för att sonen (1 1/2 år) ville titta och prata med hunden (tur nog i barnvagn och med napp i munnen) 2-3 hundar före och efter oss åt samma håll som tur var, på 50 meter. Snacka bra träning att låta bli att engagera sig och fokusera på mig 🙂 Hur vi lyckades, jo 90% av tillfällena fungerade superbra, 10 % mindre bra men inga katastrofer. Så bra träning har vi nog inte lyckats få till en enda gång. Fler ramper till unghundsägare att träna på.  Men ta det på unghundens villkor, med mycket trygghet och lugn matte.