Attans

Så var det dax igen, tävling på Haninge BK. Det känns som om vi är så nära nu. Som kompisen Annette sa, nu är det dax för lite tur. Igår åkte vi dit för att träna lite i strålande höstväder. Ella kändes lite busig och lite pipig. Vi körde lite halva moment, mycket lek och lite klättra och hopp. I morse när vi åkte tillbaka mot Haninge så regnade det lätt. Väl framme hade jag en het hund i snöret. Upp och ner på allt hon hittade. På riktigt bra humör bådade gott inför dagen.

Lottades som startande nr 2, allt är bra förutom start. Men helst vill jag ha några nummer senare. Ut för att göra gruppmomenten. Sitt i grupp inga problem 10 p.

Platsliggning: Ella dunkar ner i backen med haktryck (inget vi tränat in för tävling) men det bådar gott, ingen tryck från miljön. Vi går bakom en bod och det sista jag ser av Ella är en aktivplatsliggning precis som jag vill ha den. Vi står där bakom boden och väntar, helt plötslig säger någon här kommer en hund och fram smyger sig Ella bakom knuten. Bara bita ihop och koppla upp. Snart därefter kommer  hunden som legat till höger om Ella och när vi kommer fram igen visar det sig att hunden till vänster om Ellas plats sitter upp. Jag får höra från flera av de tävlande att det varit skottlossning i skogen. Ella har under de senaste två åren blivit skottberörd. Inte rädd men hon tycker helt klart det är obehagligt. Så jag tar ett moget beslut denna gång att avbryta vilket jag meddelar TL samtidigt som jag också säger att jag vill gå in på planen i ”träningssyfte”. Men jag märker att Ella fortsatt är berörd och fastnar med fokus mot skogen så efter att ha gått in på planen bestämmer jag ganska så sanrt att det är dax att avbryta så vi tackar för oss.  Jag flyttar mig en bra bit ifrån skogen lägger ut Ellas externbelöning igen och kör ett Fritt följ följt av sättande under gång för att avsluta med inkallning med ställande där jag skickar henne till belöningen. I denna miljö märker jag ingen påverkan. Jaja, det är bara att bita ihop, nu är säsongen snart slut och jag känner att det är dax att vila lite.