Beståndsdelar

Efter att ha dissekerat momentet vittringsapporteringen för att säkra upp att pinnen kommer hel och fin ända in i fotposition. Jag kom fram till att jag måste förmedla till Buz att ”gripen pinne gäller”

När jag filmade så såg jag att Buz kastade med pinnen i munnen för att få ett ”bättre”  grepp om pinnen precis när hon lyfter. Ett grepp längre bak i munnen som främjar tugg. Som kommer nästan jämt om pinnen ligger för långt in. Så jag har brutit ner till minsta beståndsdelen, själva lyftet. Gör hon omtag tar jag bara ut pinnen, väntar någon sekund sedan lägger ner den igen. Det går helt klart framåt. Så här ser planen ut.

  1. Ge henne pinnen och försöka placera den långt fram. OK
  2. Lägga ner pinnen på marken belöna när hon lyfter (innan hon brukar kasta in den i munnen)
  3. Vänta tills hon kommer över den position där hon gör omtaget.
  4. Få lite mer fart i hämtandet genom att ge en godbit för lyftet och direkt därefter kasta iväg en gobit för att få mer spring i benen.
  5. Utmana med högre aktivitetsnivå (genom kamplek, runda eller likande)
  6. Lägga fler pinnar så hon även måste sortera.

 

I filmen (steg 3 och 4) börjar jag öka rörelsen mot pinnen.

Efter detta har jag flyttat övningen till klubbstugan där det finns några mer metrar att arbeta med fungerade fint, la då även ut 3 pinnar (två ovittrade) för att ta in sorteringen. Fungerade fint. Flyttade övningen till Hallen, lite för het på gröten fick ”fela” henne några gånger. Men jag tror vi hittat rätt kanal och hon förstår vad jag vill. Bara huvudet hänger mer när det blir aktivitetshöjningar.