Business as usual

Idag började vi komma tillbaka till vårt vanliga liv. Jag träffade kompisen Annette för en morgonpromenad. Det är två veckor sedan vi var ute på en morgonpromenad. Vi tog en promenad i solgnistrande snö, underbar dag. Vi var ute i en och enhalv timme, vi hade endel att avhandla 🙂 Idag fick också Ella träffa Frissans brorsa Floyd. Floyd ville gärna bjuda in till lek medans Ella var lite mer avvaktande. Floyd var dock en gentleman så Ella hade nog gärna velat leka men vi hade bestämt att ta det lugnt.

Därefter fortsatte helgen med födelsedagsfirande för tredjedagen. Denna gång fick Ella följa med och mingla med människor till största del hon inte kände. Som vanligt är hon ganska ointresserad av alla människor men fick lite träning i fotgående bland alla gästerna. Allt funkar med lite cheddarost 😉

Väl hemma igen var Ella riktigt på hämtar en det ena en det andra. Dax för att påbörja våra microträningar igen.
Först tog jag fram vittringspinnarna, öste ut alla jag har på golvet (ca 20 st) därbland la jag en som jag hållt i i ca 30 sekunder. Pinnarna låg riktigt tätt och jag stod ca 5 meter ifrån. Kriteriet för belöning var att Ella tagit rätt pinne och vänt upp med 3-4 steg mot mig innan jag klickade och hon fick gå på externbelöningsskålen bakom min rygg. Vi körde 6-7 repetitioner, alla var med bra sortering och snabbt uppvändande och påbörjan av återgång till mig. Mycket nöjd.

Därefter gick vi över till stegförflyttningar, börjar bli enheldel förväntan som uttrycks i ljudande, men det känns som om även detta börjar släppa. Sist körde vi fjärren, kriteria för belöning var stå till sitt med stilla bakben. Externbelöning bakom Ella. Först fungerade det inte alls, Ella kunde inget annat än ligga. Belöningsskålen låg för nära, precis bakom svansen. Så jag fick gå närmare Ella, då fungerade det igen. Därefter flyttade jag skålen lite ängre bak, då fungerade alla skiften även om jag stod längre bort från Ella.

I morgon åker vi till Ridhuset för lite träning innan jobbet. Längtar, nu dax att kolla upp målen jag satte för några veckor sedan för nu kan vi ta tag i dem, hurra