Clear round, träningstävling Nosework 1

Ella slog till idag på träningstävling på Hunduddens hundcenter. Klockan 19.30 parkerade vi bilen Cattis och jag och träffade Helena för att köra 4 sök direkt efter varandra.  Jag och Ella gick ut direkt efter Helena och började med inomhussöket.

Cattis och jag hade funderat efter banvandringen och jag hade bestämt mig för högervarv i kanelbullen. Så jag placerade Ella på min högra sida men i vägen stod domaren 😀 så vi fick runda henne. Kanelbullstanken höll ungefär i 1/4 rum, sedan ville Ella in och undersöka bordet och stolarna som stod inne i rummet. Efter lite tvekan tillät jag henne göra det. För jag vet ju inte om hon fått doften i näsan. Men det hade hon inte så jag tog tillbaka henne där vi avslutat kanelbullen. Fick in henne i hörnet med hjälp av att vrida min kropp och signalkänslig som hon är så gick hon dit. Efter andra vägen såg jag att hon började få in doften i näsan och hon gjorde en superfin markering och vi fick 25 p.

Därefter var det ett utomhussök, Där hade jag bestämt mig för vänstervarv efter viss tvekan, men kände att vi var säkrare där. ÄVen här gick Ella ifrån min plan hon gick rakt över ytan fram till en rabatt, stannar och luktar en stund då domaren säger att det är en kissfläck. Jag för henne vidare till en gärdsgård men inget napp där men jag upplever ännu en kissfläck så jag tar med henne därifrån. Då går hon bestämt fram till en vattenslångsrulle och där fick vi napp. Även här en fin markering och 25 p.

Nu bytte vi område och domare och fordonssöken var på en bil. Källan satt mellan ekrarna på framhjulet, jag väntade ut tills hon hittade närmaste ekern och var supernöjd med hennes arbete

Sist ut var lådorna. Det var olika typer av lådor stora och platta och vanliga pissa kartonger. Även denna satte hon och här säkrar jag upp och frågar henne och blir glad när hon nosar igenom kartongens kanter och sedan frös hon nosen igen. Gullfia.

hon satte alla söken idag så roligt.