Det artar sig – Fjärren

Nu har det vänt. Efter att jag var och tränade för Maria, bestämde jag mig, på riktigt att nu måste det bli ett projekt runt Fjärren. Inte vela och ångra sig i mitt beslut att ha låsta framben. Oj vad jag lär mig på att försöka. Nu har det gått runt en månad och det börjar hända grejor. Jag använder targets för Buz att stå på. Letade efter något som var tillräckligt smått så hon skulle märka om hon hamnade utanför. Dessutom något som inte var halt för att kunna använda på parkett. Lättare att träna sitt till ligg på ett halare underlag. Innan så fuskade jag och försökte fasa bort targeten men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att fjärren ska läras in ända in i muskelminnet. Till slut hittade jag perfekta targets. Hälinlägg till skor i mysigt gummi. Så nu kör vi.

Den 15 september hade jag precis ställt mig upp och stod nära idag 20 dagar senare så har vi börjat generalisera momentet (fortfarande med targets) Hittills har vi kommit ut på tomten, och kört på appellplanen på klubben och största steget var tillsammans med yster lek på två hundar i inomhushall. Pipbollar och glada tjooho stim och min pärla jobbade hårt för att fokusera. Hörde inte alla skiften MEN försökte att stänga ute allt annat roligt. det är en bedrift för denna unga dam.

Jag har kunnat variera mellan att stå precis framför men också ute på 10 meters håll. Men idag har ag tagit det ännu ett steg. Flera skiften innan belöning.

Det jag måste tänka på är att korta ner kommandot för sitt, hon blir osäker om jag avslutar kommandot innan hon sitter ordentligt. Jag ska också tänka på att köra kortare pass och vara noggrannare att bryta om en tass rör sig. Men nu har jag handrörelser klara och även kommandon. det börjar sitta att bara köra kommandon, men ibland är det svårt. Hastigheten i skiftena får komma senare. Nu jobbar vi muskelminne, stabilitet ordförståelse och snart ska targeten bort. Det kommer troligen bli jobbigt Buz lär sig sina hjälper och vill gärna behålla dem. Vilken  underbar resa vi gör 🙂