En hundnördar helg

I går skickade jag iväg maken med sin kompis för lite grabbsegling, medan jag bestämde mig för att bara göra det jag vill, när jag vill och hur jag vill. Klart det blev massor med hunderi. På lördagen åkte jag ner till klubben med BARA Buz och först fick hon stanna i bilen medans jag tittade på sista ekipaget som kördes i BPH. Premiär för vår klubb, superroligt. Så det blev lite skottträning. Därefter så blev det bad för valparna medan spåren la till sig. Varmt ute, men valparna fixade spåren bra. Buz snurrade lite mer än vanligt i spåret, men 3/4 av spåret var med riktigt bra drag i linan och utan tvekan. den fjärdedel som var sämre, var fortfarande aldrig mer än 1-2 meter från spårkärnan så jag ska inte klaga på det lilla grynet.
Ella fick träna på tomten och vi fortsätter baklängeskedja. Det känns riktigt bra, som om vi är på G igen. långt kvar till färdiga för start men viljan finns och träningen är kul.

Idag fortsatte vi pumpade upp balansbollen så både Ella och Buz fick ett första pass på den. Ska försöka få till minst ett pass varannan dag med den. Det skakade riktigt ordentligt i deras ben när de balanserade så de fick jobba hårt.
Därefter gjorde vi lite andra övningar för att träna bakdelskontroll på både Buz och Ella. Båda är så roliga så fort klickern kommer fram.

Buz och jag filmade så långt vi kommit i både tasslyft och ingångsposition/fotposition.

Vi kommer fila vidare men ”Note to myself” mer filmning, det är det bästa hjälpmedlet.
Ella fick lite baklängeskedjning i trädgården. Nu länkar jag ihop från hoppapport till fjärren. Vi här märkt att hon är känslig för TL bakom på fjärren. Från en 9 går hon lätt ner till en 5 helt onödigt. Jag måste också belöna upp ”sitt” som första skifte jag har varit för slentrianmässig där och vilket nu syns helt tydligt.

På eftermiddagen drog jag ner och mötte Rottisgänget, tränade allt möjligt, gjorde platsliggning med de små 🙂 Jag har nu börjat stå bakom Buz för att se hur hon beter sig. Tänker att jag med det inte bygger in så mycket kommunikation med henne under gruppmomenten som jag gjort med Ella. Tränade också mycket stadga i sitt, som är vår akilleshäl, det här med stadga. Med en hund som Buz är det ju så himla roligt att träna fartfyllda moment. Med Buz fick jag också hjälp att träna utställningsträning, dvs springa i ring. Med kända hundar inga problem så jag trodde inte jag skulle få fram beteendet i går. Men visst. sprang jag bakom Ginni inga problem, sprang vi bakom Gemma oj vad jakten slog i. Två rottistikar lika gamla som Buz jag kan inte se skillnad på dem om det inte vore för den som höll i kopplet. Men hon drar iväg och ”vrålar”, Så fort hon gick igång fick vi vända mot det ”säkra” hållet dvs springa efter Ginni eller sakta ner och lugna ner oss. Vi skulle behöva massor av denna träning, så nyttig och vi såg effekt, men troligen inte tillräckligt för att hinna till utställningen.

Jag är så himla glad åt att ha träningskompisar i dessa lägen, som verkligen hjälper mig att ta tag i problemen. Det är något jag önskar ALLA hundägare. Se till att para ihop er med några kompisar med hund i samma ålder men även äldre hundar som kan ge er erfarenheter och hjälp som ni själva saknar. Det spelar ingen roll hur många hundar man har haft. Alla är olika och det är så himla lätt att sätta ”mallen” efter ens tidigare hund.

Nåväl ett sidospår, sist körde vi en kedja med Ella och Annette/Frizbie. JAg tänkte lägga på rutan till min kedja. Men Ella var först helt off. Hade nos och huvud långt till vänster om mig istället för rakt fram och det var massor med dofter i gräsmattan. Jag tog mitt ”tränaransvar” Gick bort och satte fast Ella igen, tog bort externbelöningen (Ella såg länge efter den) gick iväg och körde Annette och Frizbie. Därefter fick Ella komma upp igen och nu var det ett helt annat ”ljud i skällan”  Hon utförde de flesta momenten på den nivå vi har just nu.

mest glad över träningen idag är jag över:

  • Hjälpen jag fick av träningsgänget i utställningsträningen, som är guld värd.
  • Buz stadga i platsen när jag står bakom.
  • Att Ellas ”tillrättavisning” gjorde susen
  • Ellas fjärr 3 meter ifrån 4 rottisar som levde om tillsammans med sina ägare som pratade.
  • Buz jakt-inkallningsövning som gav mig gåshud 😉 Sååååå himla duktig idag.