Fredag

Jag har haft lite dåligt samvete för att Ella, ja även Kazzie, får för lite aktivering då jag ligger lite på spalåga och jobbar så mycket som jag gör just nu. Så idag tog jag 2 timmar ledigt på morgonen, tog en kortare promenad, åkte ner till klubben där jag mötte upp Annette och Peter som körde uppletande. Så vi körde även ett uppletande på 3 saker på Ella. Vi har gjort alldeles för lite av denna aktivitet, maken är mycket bättre på att under promenaden låta Ella leta saker, däremot uppletande för högre bruks är gångerna räknade på två händer. Peter som tävlar i Elit med sin Frida fick i uppgift att lära oss andra. Underbart kul och Ella slutade aldrig arbeta, svansen gick hela tiden. Några gånger frågade hon mig om det fanns något attleta efter, Peterbannade mig när jag bekräftade att hon skulle fortsätta och sedan blev det mindre och mindre av det. Susanne kom ner samtidigt och även hon körde igenom Kaizer, därefter ner på planerna, där det blev gruppmoment lite förväntanspip på Ella men helt stilla, jag körde tävlingslikt denna gång.

Susanne åkte sedan hem medans Peter lagt ett litet spår till Fanny och jag körde igenom dagens planerade kedja,

Kort FF -> Sättande under gång -> Hopp/apport trä -> Rutan (med kommendering av Peter) -> Hopp/apport metall -> belöning på tillbaka hoppet (extern godisskål) Idag slarvade Ella på hopp med träapport, hon tappade den när hon hoppade över hindret. Men en gång är ingen gång.

Körde också inkallningar idag med bollkastaren,  hon stannade av sig själv vid 2 tillfällen så vid tredje tillfället kastade jag en boll bakåt i stället. Underbar träning i solen.

Därefter åkte jag till Ellas hovleverantör och köpte 2 kongar,en åt vardera hunden. Pressade i falukorvsbitar, så stora som möjligt och la sedan hundarna på varsin filt, så de fick gnaga och slicka i sig korven. De låg stilla på samma plätt i över 1,5 timmar ochsover därefter gott 🙂
En lugn mental aktivitet, nu känns det bra igen.

135969_kong_extreme_schwarz_11_2012_3

Ellas kong 🙂 Studsar dessutom härligt snett och vint.