Fredagsträning

Idag har vi hunnit träna några micropass på jordnötsbollen. Jag har flyttat ut den från väggen så den är mer instabil, vilket betyder mer jobb för hundarna. Andra passet fortsatte jag och Ella med Buga. Vilket är bra för Coremusklerna. Buga + Sitta fint gör samma nytta för hunden som sit-up gör för oss. Hon börjar fixa det genom bara en handvisning. Snart dags att sätta på ett kommando.

Buz och jag tog fram spegeln och körde från stillastående vänster/höger om marsch. Jag belönade i första steget med benen isär så jag fick behålla henne stående. Kändes som om vi började hitta tillbaka till det fotgående jag är van vid med Buz. Svängarna börjar bli snävare och hon sätter sig inte automatiskt i varje vänstersväng.

Dessa två micropass gjorde jag hemma på eftermiddagen åkte jag och Buz ner och träffade GoldenSusanne för träning i klubbstugan. Följande analys blev det:

+ Två helt ok budföringar utomhus, Buz var lite luktig i kopplet men skötte uppgiften fint när jag och Susanne kommenderade och satt fint vid sidan. Samma upplägg som i torsdags.
+ Fick till fina vä/hö/helt om marsch Även i en kedja, där hon gick rakt mellan svängarna och i rätt position. (belöning var godis och någon boll)
+Det går framåt i ”Ställande under gång” nu ska jag bara få till att hon står still de sista decimetrarna innan jag hunnit vrida upp och ställa mig vid hennes sida. MEn ställandet är snyggt och hon känns stadig hela vägen dit.

– Hon har för hög förväntan på vittringspinnen,  Sitter duktigt vid sidan, springer ut fint, sätter på näsan, hittar pinnen (hade bara en pinne) Börjar springa in, men stannar sedan upp och börjar tugga, springa ifrån osv. Detta måste jag jobba med oavsett vad det gäller.

Vi körde också lite utställningsbitar men det kändes bara bra.

På kvällen blev det ytterligare ett micropass, Där Buz och Ella fick köra varannan gång att hålla Vittringspinnen.