Fröken slyngel

Någon har rövat bort min valp, ja inte sådär över en natt men smygande i utkanten av min periferi har ett utbyte skett. Troligen är det så att jag vaknat ur den rosaskimrande valptöcknet och ser att valpen som tyckte jag och Ella var bäst i hela världen, plötsligt nu ser omvärlden med nya ögon. Något nytt spännande kan finnas bakom varje gran och hörn. Nu gäller det att vara med. Att det är såhär vet jag ju mental och förstår fullt och fast. Men varför min lilla valp????? Jag vet också att bakom detta ”monster” är det bra grundat för framtiden. Jag vet också att det nu ska liggas i med träning och skojsigheter. Backa lite i kraven men fortsätta med lugn och sans på inslagna spår. Härda ut, så att säga. Det här är bara en fas. Men känslan när valpmonstret sprungen 100 meter ifrån mig lovandes runt en stackars hundägare som INTE vill ha valpurslingen runt sina hundar känns. Eller när man på promenaden mötet en joggare där vi får be en bön att hälsenorna finns kvar efter att han passerat oss, ja det är oftast en han hon går igång på. Då gäller det att ta fram mantrat

det kommer bli bättre, lugn och fin

och gå hem och lägga planer. Det har jag gjort och satt i verket. Det vi jobbar med är

  1.  Inkallningslekar
  2. Befästa radien runt mig.
  3. Stadga i sitt/ligg (passivitet)
  4. Gå bakom mig
  5. Gå fint i koppel
  6. Begränsa möjlighet för vakt på tomten och inne.
  7. Skvallerträning

Till detta kommer störningsträning och miljöträning.

Här kommer dokumentation på hur punkt 2 fortskrider. Befästa radien ligger till idag, efter att ha börjat ”ta i med hårdhanskarna” dvs fokusera på, i går. Linan är 10 meter så hennes radie idag är 15-20 meter.

Målet är 10-15 meter. Dvs att jag ska kunna hinna stampa på linan när/om något dyker upp. Jag jobbar på att belöna Buz varje gång hon stannar och tar kontakt. Just nu med godis. Men även genom att springa iväg, godisträd, skattgömmor och leksak. givet vis åt andra hållet eller stillastående en kanske vänder mig bort. Ja vi vill ha massor av variation. Det ska vara kul hos matte.
Genom att göra detta så hoppas jag kunna fortsätta ha henne lös och hinna förekomma henne i de flesta fall innan tanken att dra längre ifrån mig kommer.