I morse skrev Annette en liten blänkare på träningsgruppens sida om att hon tänkte träna efter den kurs hon skulle hålla. Idag trotsade jag hopen med arbete och tänkte ge mig och Ella lite kvalitetstid. Ner till klubben kom hela träningsgänget samt delar av det gamla (Mickelsson) UNDERBART. Det var sålänge sedan vi tränade ihop hela gänget. Inte bara det,  det var sålänge sedan jag tränade strukturerat med Ella på jättelänge. Formen har dalat lite och jag har bara jobbat på att höja motivationen under ett tag nu, både på mig och Ella. En underbar dag att vara på klubben på. Sol och nästan  så varmt att vi kunde jobba i T-shirt.

Uppvärmningen för mindel bestod av lite trix och snabba belöningar. Därefter körde jag lite ingångar, Ella stylar gärna och ”hoppar runt” med risk att smälla till mig och/eller sätta sig snett.

Efter uppvärmningen hade jag bestämt mig på att fokusera på 2 saker Gruppmoment och Fotgående med fokus på kontakten.

Sitt i grupp fungeradei 2 minuter, hon sitter stilla med tassarna, men som den vaksamma hund hon är har hon gärna koll på omgivningen vilket betyder rörelser åt alla håll med huvudet. Just nu tänker jag inte bråka om det utan jag måste bygga trygghet.

Platsliggning i 3 minuter,  precis på samma sätt som i måndags (då jag faktiskt var på klubben då vi hade tävlingslydnadsjour och bara tränade gruppmomenten) DK på nedläggandet, Jag ställer mig vid gömslet men visar mig större delen av tiden. Hon ligger still hela tiden även när TL går runt henne. Men när jag går tillbaka hör jag ett ynka pip. Så litet så det försvinner i alla andra ljuden, men jag hör det. Vilket antingen betyder oro eller förväntan……….

Hon ser eller agerar inte oroligt hon ligger stilla,hm måste fundera på hur jag ska angripa problemet.

Sedan var jag först ut med 4 par ögon på oss. Självklart ger jag mig på  min värsting Fotgåendet, eftersom jag inte tränat på ett tag och dessutom att vi kommit ut (tränade mycket under inomhussäsongen) var jag orolig för hur mycket vi måste backa. Min största oro var därför kontakten,  Men efter några genomkörningar visade det sig att jag blivit ”slentrianmässig” i mina belöningar och att Ella därför släppte position och ”flyter” ut vid belöningstillfällerna och vid alla svängar. Dock framförallt i helt om. Så nu blir belöningsplaceringen oftare ut mot vänster öra och vi ska drilla heltom men även höger och vänstersvängar. Känns motiverande och inspirerande.

På fredag har vi nästa gemensamma träning, vi har äntligen satt upp en fast träningstid igen. Så nu måste jag hinna med ett par träningspass innan dess så jag/vi förhoppningsvis kan se någon förändring.


Sara och Kalle · 2 maj, 2013 kl. 04:07

Härligt!!, ja ibland halkar man av banan lite och måste hitta tillbaka.

Jag och Kalle har hittat tillbaka vi skall bara hitta tillbaka till datans värld också så ni kan få följa oss i träningen och mina tankar, har kommit en hel del nya sådana både efter lägret som för den delen var kanon, men man skall nog vara där tidig höst eller sen vår, vintertid blir det nog svinkallt. Skall reka ett till ställe i Borås trakten i höst också för vi skall ha gemensamt läger på klubben, men där finns ingen hall, men läger med andra aktiviteter än just inomhus träning funkar ju också, lydnad kan man köra ändå 🙂 Ett tag till och lite mer rutin så kommer vi att komma tillbaka även på bloggen 🙂 min målsättning är filmer och lite annat smått och gott.

Hoppas du har det bra och att vi ses på Gränna om vi inte ses tidigare jag skall på perrospecialutställningen också i Tvååker…åker ni/du dit?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *