Glädje över ännu ett andrapris

Grannklubben skulle ha en tävling, förra året var vi med och var typ 3-4 poäng ifrån ett förstapris, men där mådde jag bra. Där var det kul att tävla. Mycket trevligt folk, opretantiöst och ett bra minne. dessutom skulle flera ekipage från hemmaklubben tävla. Träningskompisarna Peter och Ewa, så det kändes som om det kunde vara ett bra ställe att börja om igen på.

Jag hade bestämt mig för att ha ETT ENDA MÅL att ha kul, det fick gå som det ville. Några dagar innan tävlingen fick jag också se att det var en känd domare (för mig) som dömt mig förut (inoff med 1:a pris) Men en domare jag kunde känna mig avslappnad med.

Peppade på morgonen genom att ta morgonpromenad i skogen runt klubben, Träffade en  medlem som tävlat förra året som stannade och vi hade en trevlig pratstund. Vädret var på topp, lite för varmt men tävlingen skulle ju vara först på kvällen.

Gick ner till planerna och lekte och busade samt körde ensamma gruppmoment. Åkte sedan hem, 2 timmar innan avresa gick jag och badade Ella i sjön då det fortfarande var mycket varmt. Såg till att vara på klubben tidigt, tog ytterligare en skogspromenad pratade och umgicks med de andra tävlande, 4 st från vår klubb. Men mötte också tidigare bekanta från kurser så stämningen var helt rätt. Allt kändes bra. Tävlingsledaren var en trevlig tjej som gjort ett bra upplägg med möjlighet att värma upp bredvid planen och tydligt utmärkt var planen började. Sitt i grupp fungerade fint (10), trots att hundarna på båda sidor om Ella rörde sig framåt. Enligt information efteråt hade även Ella hasat på rumpan framåt men inte ändra position på fötterna, så jag såg absolut ingenting, inte heller domaren att döma av poängen. Platsliggningen började bra, hon la sig snabbt och låg när jag går bakom planket. Hon blev liggande men när jag kommer fram har hon skjutit tillbaka benen (typiskt tecken på osäkerhet) Väl synlig får Ella fnatt och gör det finaste kryp jag någonsin sett. Benen rakt bak och tar sig framåt, snabbt cm för cm. (6) Det är bara att inse HON ÄR INTE TRYGG.

Sedan var det av banan och påbörja uppvärmningen. Kompisen Ewa och Salsa bröt då Salsa missade båda gruppmomenten, så Ewa hjälpte mig med en toppenuppvärmning, kommendering. Fungerade perfekt för mig och Ella.

Poängen på de olika momenten är ovidkommande, vi slutade på 251,5. 4,5 poäng ifrån ett förstapris. MEN vi hade kul. Jag höll humöret uppe, jag blev inte supernervös, jag gjorde inga större missar.

Ella skötte sig super, hon jobbade lugnt och metodiskt. Alla moment fick vi betyg i, Inte många högpoängare. Men jag fick med mig några riktigt bra tankeställare som jag måste jobba med.

  • Det får ta den tid det tar, vi kommer få ett förstapris, när vi är redo för gruppmomenten.
  • Ella kan alla moment, hon vet vad som förväntas av henne
  • Jag har slarvat i förberedelsen inför denna tävling. Ella har tappat i uthållighet. Vid varje avslut förväntade hon sig bus och/eller godis. Jag har hamnat i slentrian. Resulterat i sega sättanden/avslut (kostar mycket poäng). Efter varje moment.
  • Stukturera upp min träning, Planera och fullfölj. Sätt en nagel i ögat på mig själv.
  • Mental träning är ett måste för mig, jag kan och jag vet vad jag ska göra, bara att göra.
  • Ta in mer glädje i träningen, gör oväntade saker vid oväntade tillfällen.
  • Tävlingsträna mer och sätt korrekta mål på varje tillfälle.
  • Öka konditionen på både mig och Ella

Det kändes bra i går efter tävlingen, retligt javisst men bra. Idag kändes det ännu bättre efter att ha pratat med en klubbkompis som bakdömt oss igår som jag verkligen har förtroende för. Klumpen i magen har lossnat, Rallyn har varit bra för oss, även Ella har vänt och försökte dra in mig på planen i går med svansen fullt viftande. Enligt Ewa viftade hon på svansen under hela programmet. Vi har lyckats reparera platsliggningen förut, då efter tok med hundar. Nu har det varit annat som tokat sig under senaste tävlingarna, som det gäller att bearbeta. Påt igen bara.