Jag anses vara väl strukturerad och analyserande i min träning. Jag planerar och följer upp, väldigt sant. Jag sätter upp veckomål utifrån min plan, men har helt tappat bort en av de absolut viktigaste grundbultarna för oss. Jag vet att den är viktig, jag vet att för Ellas och min närvaro på planen vid tävling nästan avgörande.  ”förberedelse och ingång på planen”. Men nu ska det bli annorlunda.

I går satte vi igång med träningen igen, underbart härligt tyckte både jag och Ella, Ella hoppade och studsade i iver att få komma igång igen. Det var jag, Annette och Peter som tränade. Jag placerade ut ett gäng ”chinahattar” då Niina påpekat att denna typ av störning var största ändringen mellan lk3 och elit. Dessutom ställde jag ut skålar 5 st med godis i alla. Därefter körde jag fritt följ. Vi har backat endel sedan vi tränade organiserat sist för 1 månad sedan, men det går förhoppningsvis att reparera. Körde även sitt, stå och ligg. Bröt snabbt ut stå och körde endel näsa mot nos med att kasta boll över Ellas huvud.

Fortsatte sedan med fjärrens stå/sitt, stod nära och fokuserade på en tass. Var den stilla så belönade jag, precis som Niina rekommenderat mig att lägga upp träningen. Fungerade oftast bra, måste dock vara tydlig och lugn i både röst och rörelse för att behålla lugnet i Ella.

Efter att ha tränat själv var det dax för 10 minuters hjälp av de andra. Peter ville ha hjälp med vittringen och rutan, han ska troligen ut och tävla om en vecka. Det såg jättebra ut. En lite för het Fanny men med fler träningspass lägger hon sig förhoppningsvis på rätt nivå.
Annette ville att jag skulle göra en ”tokkommendering” vilket till största del fungerade fint, Frizbie hade lite problem med ingångar när Annette stod på ” fel” ställe, såsom med höger sida mot Frizbies högra sida. Lätt att åtgärda och iom detta säkra upp alla ingångar på ett bättre sätt.

Själv diskuterade jag med Peter och Annette om problemet med att Ella helt kan tappa attityden vid ingången (trots fantastisk attityd vid uppvärmning). Fick förslaget att gå in på planen och där lägga Ella för att sedan gå till tävlingsledaren för att klara av tjafset med pinnen osv. Samtidigt ha möjlighet att ta mig till startpunkten med pepp. Jag tror detta kan vara melodin för Ella och mig, då jag tar kommandot och bestämmer. Tävlingsledaren får inte samma ”makt” över mig sett ur Ellas synvinkel.

Vi provade några gånger och det kan fungera riktigt bra 🙂 Det tillsammans med att hitta rätt uppvärmningsrutin och förbereda externbelöning kan bli riktigt bra. Jag har hittills jobbat mer ad-hoc med uppvärmningen beroende på Ellas attityd. Nu måste detta in i planen och kommer hamna överst på veckans mål. Att använda Peter som TL är super för Ella upplever honom som lite läskig. Ska även fundera på hur jag ska jobba med detta i störningsträningen.

Idag har vi också tränat, då bara Annette och jag men med samma upplägg. Med Annette är störningen inte lika stor men ändå bra och nyttig träning.

Kategorier: Uncategorized

smisaro · 1 januari, 2013 kl. 18:48

Ja den ringen att gå in på plan är jätte viktig men ack så lätt den är att glömma bort 🙂 Låter som en bra varriant att lägga henne direkt när du kommer in och fixa allt med TL osv, hon ser att du har kontroll och hon hinner vädra in eventuella lukter också 🙂 Använder du dig av att lägga henne tänk på att alltid gå tillbaka och hämta henne på plats så du inte får några fingervisningar, gula och röda kort där. Har en träningskompis som använde sig av detta i lugnande syfte och en gång gick hon inte tillräckligt nära när hon plockade upp honom igen och då fick hon rött kort för att de ansåg att hon tränade och en gång gjorde hon samma sak fast innan fjärren och då räknades det också som träning. Bra att tänka på hur man gör det bara.

Lycka till
Sara

susella · 1 januari, 2013 kl. 19:42

Åh tack Sara, vilken tur att jag har dig 😉
Det hade jag ingen aning om. Tänk vad man lär sig genom att byta erfarenheter och tankar.
Tacktack
Susanne

Monica Johansson · 1 januari, 2013 kl. 22:28

Åh, Susanne vilken inspirationskälla du är! Vilken otrolig energi du har. Jag läser med nöje om din och Ellas träning och beundrar din förmåga att alltid hitta nya vägar. Med din träning kommer ni att gå långt! Jag önskar er lycka till!

  susella · 1 januari, 2013 kl. 23:19

  Så glad jag blir över din kommentar Monica. Om jag med min blogg kan inspirera någon så bra och hjälpsam som du är ju fantastiskt. Hoppas 2013 ger oss många tillfällen att träffas och byta erfarenheter.
  Kram och ha ett underbart träningsår
  Susanne

aussiemeja · 2 januari, 2013 kl. 00:19

Härligt att höra att ni är igång igen. Ni verkar ha ett härligt träningsgäng. Jag blev så inspirerad idag att jag anmälde Meja till några lägretävlingar i april. Ha en god fortsättning, Susanne!

  susella · 2 januari, 2013 kl. 08:37

  Det kommer gå finfint för er i april, se till att Ki anmäler sig till någon appell nu också 🙂
  God fortsättning och fortsätt driv på mina perrovänner i din del av Sverige, det gör du så himla bra 😉
  Susanne

annettestahl · 2 januari, 2013 kl. 06:58

Jätte bra träning dessa 2 dagar. Jag ska klä ut mig till TROLL nästa gång så ska hon nog bli störd av mig 🙂

Ser fram emot träning idag.

  susella · 2 januari, 2013 kl. 08:38

  Ja det kan du ge dig på att hon kommer bli, min lilla fis 🙂
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *