Kursdax – Agility

På agilitykurs hos Kickan
På agilitykurs hos Kickan

Idag var det första gången på Buz agilitykurs för Kickan Nikolic. Jag uppskattar Kickans kurser, de är pedagogiska, fyllda av tempo men ändå med eftertanke och plats för att träna den viktiga passiviteten. Upplägget på detta första tillfälle är precis som jag vill ha det. Vi började med att runda med en liten twist. Både från vänster och höger sida och Buz skulle runda åt det håll hon kom ifrån. dvs runda åt vänster om hon kom från min högra sida och runda höger om hon kom från min vänstra sida. Detta ställde till det lite så vi fick backa bandet och göra det lite enklare. Förutom runda jobbade vi med slalom ingångar, Hinder och tunnelsug och target inför nästa veckas kontaktfältsintroduktion.
Tiden flög iväg och vi hade skoj. Buz var nog supernöjd över alla roliga lekar

11391735_462249343944130_1696856717636620983_n
Leka är kul, hela passet var som en stor lek idag.

och egentid med matte. Tunnlarna älskar hon och hindersuget ska nog också komma ordentligt. Slalomingåångar hade jag lite svårt att få till bra, men övningen var enkel att få till massträning på i trädgården.

Vi jobbar på "hindersug, att Buz skulle söka sig framåt mot hindret på egen vilja.
Vi jobbar på ”hindersug, att Buz skulle söka sig framåt mot hindret på egen vilja.

Inte nog med att Kickan är en härlig människa och instruktör hon bjuder på fina fotografier också. Dessa tre har Kickan tagit, en tackar allra ödmjukast.