Lägesanalys 18 mars

Idag har vi haft ytterligare en underbar träning. Så himla glad åt min träningsgrupp och våra fasta träningstider. Jag har ruskat om mig själv och hade gjort en planering innan. Tanken var att känna av status på hur vi ligger till inför hösten och vad jag ska fokusera på. JAg hade bestämt mig att köra kedjor 2 och 2. dvs först ut var ingång på planen och fotgående.

Uppvärmningen är ju något jag laborerar med för att hitta rätt nivå. Inte för stissig Buz men inte heller för loj.

Bäst upplever jag att det fungerat med några kastade godisar. Jag ställer upp väntar in Buz till fotposition och sedan går fotgående lite som en dans, med lite belöningar, gärna någon boll.

Körde så även här och jag är nöjd med min fis. Flytet i Fotgåendet känns underbart och jag känner en harmoni att gå med Buz, jag blir glad 🙂 Vi behöver dock köra mer detaljträning på

  • Alltid sätta sig ner när mina fötter är ihop.
  • Backa
  • Behålla blickposition.
  • Raka sidosteg

Jag måste lägga av med DK.

Sitt/Ligg/Stå under marsch Jag börjar kunna gå, Buz startar upp fint när jag plockar upp henne. Klarar kommandona fint. Dock behöver vi mer mängdträning på

  • Ordförsståelse
  • Stadga

Inkallningen är det minst tränade momentet, denna gång gjorde jag dubbelkommando hand och röst. Wow vad duktig hon var. Något steg men jag är supernöjd. Här måste vi få till ett tävlingsmässigt utförande.

Rutan var också fin, minns för några månader sedan när rutan ställde till det genom att vara som en magnet och Buz fick svårt att jobba samt kunde gnälla. Helt borta – tack vare träningsgruppen som hjälpt och påmint mig att den alltid ska stå framme under träning.

Dock hamnar hon något långt till vänster i rutan som vi får jobba lite med.

Dirigeringsapportering har ju varit mitt senaste projekt. Jag upplever att vi kommit långt i utvecklingen. Missen med att hon tar en lov ut till konerna till vänster om apporten beror på att jag kastade dit dem då de låg i vägen i inkallningen. Drivkraften tillbaka är inte tillräckligt stark vilket beror på att jag försökt dämpa henne för att slippa ljud. När hon väl levererar apporten är det snyggt.

Vittringen är även den en härlig upplevelse, som vanligt fin sortering ok fart tillbaka en helt ok ingång men det jag och Buz jobbat hårt på är ett litet upptag Buz gjort precis efter att hon lyft upp pinnen. Kanske vi snart är i mål med den. Dock behöver jag lägga på mer ”stress” innan momentet så jag vet hon klarar detta i en riktig tävlingssituation.

Fjärren Fungerade fint, inga tassflytt alls. Dock skulle jag vilja ha upp farten mellan ligg till sitt framförallt. Få se om jag kan få till det.

Hopp Apport

Detta är inget moment som vi glänser i. Uthopp är helt ok, även gripandet är jag nöjd med, men farten tillbaka lider av att det är en metallapport. Jag kommer inte jobba supermycket med detta då metallen används enbart i Klass 2 och inte senare (förutom i brukset, men det får bli ett annat projekt)