Lägre spår – Nu har vårens mål uppfyllts

Vi gjorde det – Fick uppflyttningspoäng så nu ska vi förbereda oss för Högre spår. Igår när jag pratade med Annette sa jag att visst har vi tur kanske vi kan få ihop uppflyttning. Då var min oro mest spåret  då vi inte hunnit spåra så mycket som jag velat. Skulle hon plocka tillräckligt med pinnar, är det för varmt osv.

Upp tidigt, lottar åttonde och sista spåret så vi får vänta ett tag. Väl ute vid spåret ber de oss åka in på en liiiten skogsväg. Det raspar under underredet och när vi är på väg nerför en liten backe ser jag en fin ståtlig hjort studsa fram över ett kalhygge. Tanken slår mig, här går nog mitt spår och mycket riktigt hittar jag vimpeln precis där hjorten studsat. Man ser den på bilden nedan om man tittar ordentligt.

Vi fick vänta även här en stund, jag värmde upp Buz genom att kasta in en pinne i lingonriset som hon fick hämta. Hon var verkligen på och spårade hela vägen bort till domarna och Tävlingsledaren. Riktningssnitseln satt innan spårupptaget, Buz hade redan fäst på spåret innan dess och iväg det bar. Hela backen upp, tanken slog mig att hon bytt spår till hjortens men tänkte att jag har inget val utan att följa med. Kändes som om vi missade första pinnen men helt plötsligt hittade vi en pinne Buz hade inte ens tid att ta sin belöning utan ville vidare direkt. Så fortsatte vi 1,2,3,4,5,6 pinnar och slutet.

och där var den, slutpinnen. Tjoochtjim HURRA. 17 minuter hade gått. Upp och ge mottagaren alla 7 pinnarna. 1,2,3,4,5 och slutpinne jag hade tappat en i skogen. Hur sämst får man vara. Jag frågar mottagaren om jag ens får poäng, eller om jag skulle åka hem. Domarna berömmer påsläppet och ger 10or där och räknar in pinnarna och vi får 8or av de två domarna. Ok, jag bestämmer mig för att fortsätta. Åker till klubben och det var stekhett.

Vi var bara två kvar av 8 startande, det visar sig att ingen av oss vill lägga plats och den andra tjejen vill inte göra budföringen. Men det vill jag, måste ju få ihop så många poäng som möjligt och Buz bryr sig inte om skotten när hon springer, hon har inte tid. Hon är inte skottberörd men intresserad av skotten så jag är inte färdig med inlärningen av platsliggning med skott ännu och skadad som jag är för platsliggningar vill jag helst undvika den så gott det går.

Vi var först ut på planen. Känner mig ringrostig och inte påläst. Lär mig i programmet, inte direkt att föredra. Jag fick en hel del avdrag för mina beteenden, det enda som ligger på Buz minussida är att hon reste sig i krypet. Krypet som är vårt paradmoment, så helt plötsligt hade vi en 0:a i protokollet, et tmoment med koeff 4, det har vi inte råd med. Helt säker på att vi ”bara” får godkänt gör sedan Buz en fantastisk fin budföring med skott 100 meter, har vi aldrig tränat på förut. Mottagaren var man och Buz var inte alls intresserad av att hälsa på honom utan ville bara bort till Tävlingsledaren som står 100 m bort vid min startpunkt. Hon drar mig hela vägen dit. Phu vilken pers (vi har inte tränat på detta heller, 3 personer i jämnhöjd med mig och Buz. När jag väl satt henne ner så fäster hon dock blicken på den lilla pricken 100 meter bort och drar som en avlöning på mitt kommando. Kommer ända fram till mottagaren. Där hör jag henne skälla till. Men mottagaren var snabb sa fot, Buz kom på vad hon skulle göra och hoppar in, sitter kvar och kommer sedan lika snabbt tillbaka. 10 p från båda domarna (tur nog slutar bedömningen när TL säger moment slut) så där kommenderade jag snabbt ”STANNA” då hon ville springa tillbaka till mottagaren 😀 på med koppel och av plan för härlig lek med mig istället.

Lång väntan på resultatet, jag hade givit upp. Tur jag hade trevligt sällskap. Så var det prisutdelning med två nervösa deltagare. TL säger på andra plats med uppflyttningspoäng  och den andra hundens namn, det tog några sekunder innan jag fattade att det betydde vi också fått uppflyttningspoäng och vi inte ska tävla mer på ett tag, för nu ska vi lära in skall, uppletande, tungapport, framåtsändande och att ta upp spår i en ruta. Dessutom ska vi parallellt lära in det vi behöver för lydnadsklass 3.

Älskade hund vad pepp du gör mig

Tack Väsby BK för en trevlig tävling och pepp när jag deppade ihop för pinnarna