Miljöträning

Buz har precis kommit på att man kan gå ut och in alldeles själv på bommen

Idag var vi största delen av vår valpträningsgrupp ute på Bullandö för att äntligen få till en träff med större delen av gruppen, Carin och Gimma saknades, de har redan börjat semestern. Annette hade sin första semesterdag. Vi bestämde oss för att träna på lite nya miljöer, ja nu är ju inte Bullandö ny miljö för oss, men det var roligt att vi träffades och vi hann med lunch och massor av bra träning.

imag0920
Passivitetsträning utanför glassfiket

Först gick vi till glassbaren, där satt vi på rad med huset i ryggen och tittade ut över promenadstråket där människor, barn, cyklar men även hundar passerade. Vi hjälptes också åt att träna på att lämna våra hundar medans vi gick in och beställde maten. Mycket nöjda kunde vi konstatera att hundarna vare sig vrålade eller konstrade när vi lämnade dem eller kom tillbaka. När goda mackan och glassen var uppätna var det bäcksvart på himlen, vi bestämde oss för att vänta vid bilarna innan vi skulle ta en promenad, på olika underlag, möta massor av människor vid Bullandö restaurang. Flertalet båtar från Gotland runt hade kommit in så det lastades i och ur massor av saker vid bryggorna. D.v.s. hur bra träning som helst. Det började regna och det blåste endel, även det bra träning för våra unga hundar. Jollebryggan (som sjunker ner i vattnet) besöktes och även ”bojbryggan” (som gungar lite) hoppades på och av. Ute på ”vår” brygga tränades det också att gå ut på Y-bommar och självklart vända och ta sig tillbaka. Jag tror mattarna var mer oroliga och tyckte det var läskigt än hundarna :). Vi hittade också tunga kedjor som Gucci försökte apportera, med påhejning av Buz och vi försökte få hundarna att dricka vatten direkt från tappkranen på bryggan.
Kan verkligen rekommendera detta som miljöträning samtidigt som glassbaren verkligen gör god glass och finfina mackor.

Efter att ha gått runt där någon timme, bytte vi hundar och gjorde nästan samma promenad med våra ”stora” hundar. Även de var jätteduktiga och jobbade på bra.
En härlig dag om än dock så blöt.

imag0943
Även de stora fick en promenad utmed restaurangen och ut på bryggorna