Mmm äntligen

I flera veckor har jag trott att Ella och Buz skulle lägga ut mig på blocket. En så usel matte jag har varit. Jobbet har tagit en stor del av min vakna tid. Som tur är har jag äldsta sonen som dragit ett stort lass när det gäller den vardagliga skötseln. Men jag har inte skaffat hundar för att Martin ska ta hela ansvaret. Men idag för andra gången den här veckan har jag tagit mig tid för hundarna.

När jag kom hem började jag med Ella och Rallyträning på tomten. Högerhandling för hela bunten. Slalom, spiral, gå runt skyltarna  och backa och stå. ella var superfokuserad och lagom taggad, kändes toppen.

In kasta i mig lite mat sedan ner till klubben där det var tävlingslydnadsjour. det var lagom många där 5 hundar, Jag försökte göra det så tävlingslikt som möjligt. Uppvärmning utanför plan, transport fram till startpunkten. Kommendering av lk 1 moment.. Följande noteringar att lägga in i banken:

  • Fin fokus in på plan trots att 4 människor stod och tittade på henne.
  • Linförigheten, idag körde jag med koppel gick bättre än förväntat om hänsyn tas till den minimala träningen vi utfört. Jag upplevde mig avslappnad och tydlig. Vi har fått problem med sättandena i halterna, inte undra på då jag jobbar med att ha henne stående för att träna sidosteg och tighta snurrar. Så det får vara och läggas in en handlingsplan på när tid är mogen för det.
  • Läggandet, jag gick saktare än normaltakt, måste jobbas bort. Tror Buz tjuvade i läggandet. Hon tror hon kan momentet, måste variera mer och öka marschen i hastighet.
  • Inkallningen, hjälpte jag henne in för att få en lite djupare ingång. Fungerade fint.
  • Ställandet gjorde jag näsa mot nos, trots det fick jag upprepa kommandot innan det blev helt stilla. Inte heller undra på, efter Marias träning har jag börjat träna in ”hoppstå” med långsamma resultat, så det blir nog förändringar med tiden.
  • Apporteringen inga problem
  • Hopp, lekte indianen och kallade in från tävlingsutgångspunkt. Jobbar ju med att få upp hastigheten i hoppmomentet.
  • Vi avslutade med platsliggning, hon glömde bort sig helt plötslig och reste på sig. Dock jobbar vi med hakan i backen så jag försökte belöna så ofta som möjligt just det.
  • Eftersom rutan stod framme körde jag några snabba utspring med belöning på andra sidan  (en kastad boll) blev lagom många repetitioner innan det var dags för att plocka ihop allt.