När andra tar rodret

Idag var jag jätte sen till träningen, när jag kom stod Susannorna och väntade på mig. Susanne ska vara tävlingsledare på klubbens tävlingar och ville nu träna på oss. Så vi, med andan i halsen, satte igång genast. Elton och Buz fick göra en platsliggning, tittandes mot kursande hundar som tränade på inkallning. Helt klart en störning vi behöver träna på. Första hunden sprang till sin matte, Buz gick upp från platsen och skyndade sig att äta upp godisen som låg framför. (Note to myself)
Därefter var det tandvisning, det fungerade fint 🙂

Buz var hund nr två, så hon fick vila tills det var dags, togs ut och fick sedan köra. Vi hade 5-6 blicksläpp under linförigheten. När vi gick närmast de inkallande hundarna förlorade hon även position och jag backade en bit. (borde varit snabbare på bromsen) men det var nyttigt för både Buz och mig. Hon slarvade i vänster och höger om marsch och även helt om marsch måste vi jobba vidare på. Hon har bakdelskontrollen men övergör vissa svängar och gör lite för lite i andra. (Note to myself)

Läggande under gång, hade jag bestämt att vi skulle lyckas på, jag gick därför långsam marsch. Fungerade fint, helnöjd.

Inkallningen, blev konstig. Hon tjuvstartade så jag bröt direkt sedan fick hon göra om då tog hon en båge mot externbelöningen samt en lov bakom min rygg för att kolla in goldengänget. Den borde varit det enklaste men nu orkade vi inte riktigt hålla i.

Ställandet var snyggt men det var mycket tänk på belöningen så Buz stod nästen 90 grader fel 🙂
Apporteringen var superfin och hoppet var uruselt 😉 Plankorna på sidan av skulle undersökas, sedan var det belöningen igen som stökade för att sedan självmant hoppa tillbaka och göra om och då få till det helt ok.

Summa summarum, jag är jättenäjd. Vi höll på i över 7 minuter, två små korvsnuttar var allt hon fick innan vi gick på externbelöningen. Vi fick ett gäng saker bekräftade både positivt och negativt (d.v.s. det som måste åtgärdas)

Jag är superglad att vi gjorde denna genomkörare ikväll och jag är superglad att jag inte ska tävla i ridhuset :9