Niina med nageln i ögat

 

Buz rutan

Dag två var det Niina som jobbade med oss. Åtminstone jag hade lite ågren innan då jag visste att här får vi höra sanningar oavsett vi vill eller inte 🙂 Niina är så bra på att pusha mig och jag tror mig veta fler i gruppen som förflyttas utanför våra komfortzoner. Jätteläskigt men samtidigt jättekul efteråt, för visst klarar våra hundar mer än vi själva tror.

Vi körde samma startrunda och på min tur körde jag Buz. Vi provade på ställande under gång både näsa/nos men även vid sidan. Efter några repetitioner fattade hon och det var snyggt. Superskönt. Störst problem har jag med att få till belöningsord före rörelse i belöninghanden. Därefter blev det rutträning med target. Niina tryckte ut mig på många meter från rutan nästan som i lk3 Buz jobbade fint, tvekade lite på de längre sträckorna men även här får jag ta på mig skulden, då jag inte stod stilla och/eller prasslande med kläderna vilket gjorde att belöningsförväntan hamnade felaktigt hos mig istället för att få till dragningen mot rutan/targeten.

Gucci Rutan

Gucci fick också ett pass med rutan. Hon visade vart skåpet skulle stå.

Andra passet blev det apportering men då kolla den andra delen dvs ut gripa och inåt igen.

Tyvärr blev bilderna här för mörka men här var vi överens om att detta ser bra ut och att jag med Kenths tips från gårdagen så jobbar jag vidare med hela momentet. Det som blev väldigt tydligt här var att Buz är lättbelönad och fick beröm för sin lek av Niina, bollkastning är hetast men jag måste få till bra avslut  där Buz lämnar tillbaka bollen utan tjafs. Vi hann också göra några lägganden, superbra.

Två följande pass körde jag Ella, första blev med fokus på fotgåendet. Jag fick bra tips från Kenth dagen innan, men om det är någonstans jag bör lägga mycket krut så är det just här.
Nu blev det störningsträning på högnivå för Ella går och såsar.

Enligt Niina så korrigerar jag henne tekniskt bra nu, jag ojar på rätt ställe och backar och gör om. Ella har en bra grundposition och förståelse för var hon ska vara. Jag behöver vara mer bestämd mot henne och ”kräva” att hon stannar i position trots störningar. Jag behöver återuppta störningsträningen och använda TL igen utan att lyda. Jag behöver också tänka på att differentiera mina belöningar utifrån hur svårt det är. heta bollen mitt bland störningarna och en godbit för en fin stegförflyttning där ingenting annat stör.

Nästa pass tittade vi på inkallning med ställande där vi gömde belöningen och jobbade tillbaka henne att hitta gömda belöningar, det var lite svårt för Ella att förstå att bollarna kunde vara gömda, en riktig näsbränna till mig Jag hann också få ”godkänt” på mitt projekt ”hålla vittringspinnen” så där fortsätter  jag som planerat.

Mina sista pass gick till Buz vi påbörjade vinterns projekt fjärren, efter lite konsultation så bestämde jag mig för låsta bakben, tjoho ett projekt som passar mig 🙂
Vi påbörjade också hoppet, som tog sig fint under de minutrarna vi hann träna. Tips var att använda boll och kasta lite snett mot vänster då hon drar lite åt höger.

Summa summarum jag är jättenöjd med träningen dessa två dagar. Det är så kul att åka med Susannorna och Annette. Även om det inte är något nytt under solen så sporrar det oss att tänka längre och träna vidare samtidigt som vi kan vara stolta över det vi gjort.

Mitoz porträtt

Den fina schäfern

Elton

Susanne och Elton utmanades verkligen i rutträningen idag