Nöjd lördag

wpid-imag2318_1.jpg

fast klockan stod på ringning tidigt, 8:00 landade vi i Haninge Hundhall efter en moddig resa dit. Idag var planen att träna uthållighet och belöningssignalerna på Buz, Ella fick också uthållighetsträning med störningar inlagda och lite högerhandling.

Ella höll sig tyst förutom i stegförflyttningarna som hon har jättesvårt för nu gick Susanne på Ellas vänstra sida vilket försvårade det ytterligare 🙂

Buz fick göra två uthållighetsrundor på 2 minuter var. Med en externbelöning utlagd och en lekbelöning i ryggen fick Buz göra lite olika övningar. Det är supernyttigt att göra dessa pass. Jag ser direkt i första vändan att jag måste säkra upp ingången vid inkallning. Buz har blivit belönad för mycket för farten vilket gör att någon meter från mig vänder hon för att gå på belöningen, men jag fick snabbt stopp på henne och hon fortsatte jobba. Avslutade med en hejdundrande belöningsstund där jag varvade ”ta” och ”varsågod” att växla mellan belöning långt ifrån mig och nära när det gäller at leka är superenkelt tycker Buz.  Hon springer direkt ut till externbelöningen vet exakt var den är och släpper den och kommer in direkt för att kampa med en annan leksak.  Andra saken jag upplevde var att apportbocken är lika mycket värd som leksakerna 🙂  Kommer detta bli ett problem ?
Vet ännu inte men det är bra att ha koll på det. Just i apporteringen vill jag inte hon ska ha för stor fokus på grejen som sådan utan mer på att ta, bära,lämna av.

Efter träningen blev det skogspromenad för Buz med Mats och mig, på väg på födelsedagsfika. Födelsedagsfika hos min ungdomskompis Micke. Han har skaffat sig en liten Bailey som hunnit bli 10 månader. Nu först fick vi tillfälle att träffas. Buz och Bailey fungerade fint ihop, men frågan är om det snart är dags för Buz att löpa. Måste räkna lite men Bailey var helt tokig och ville helst av allt rida på Buz.  På plats var även en Waimaran och en RR. Tikar som först skällde ut Buz men sedan visade sin bästa sida, jättebra träning för Buz. Två barn fanns också på plats 5 och 7 år gammal. Buz hittade Bailey leksaker som hon tryckte upp i 5 åringens mage för att han skulle leka med henne. Skällde även uppfodrande, skönt att se då Buz inte träffar så mycket mindre barn. Nu väl hemma igen så är Buz mycket trött och sovit mest hela kvällen, det är tufft att ligga på topp. Igår blev det ju också en 3 timmars promenad med tjejerna. Även jag känner mig lite sliten 😉 Så nu är det dags för sängen.