Till Alunda för en träff med Kenth

En underbar dag i trevligt sällskap, Jag och Buz åkte med Cattis och Rippe till Alunda idag. Susanne med sina killar åkte egen bil. Så skönt att åka tillsammans kunna snacka lite och extra skönt att slippa köra.

Klockan 9:00 började våra timmar med Kenth. Vi hade bestämt att köra 20 minuter var, startordningen var Susanne, jag sist Cattis. Susanne ville börja med att prata då hon funderade över det där med ljud, intressant att lyssna till vad Kenth hade att berätta men jag hade bestämt mig för att värma upp ute och gå in tävlingsmässigt, så det var bara att avvika efter halva tiden. Det var kallt och snö ute. Men jag körde igenom uppvärmningen och sedan in genom stora dörren. Satte Buz ned medans jag stängde dörren och bytte om till inomhusskor. In till kanten på planen. Ingången gick superfint, full fokus på mig. När det är vår tur, kör jag klass 2 3 första moment. dvs Fritt följ, L och inkallning. Kenths omdöme: Fint bra och inte mycket att säga.
Jag ”klagade” på att Buz nös/fnös och då kom ur position och att vi inte har backandet.

Fnysningen ska du vara glad för det betyder att hon kavlar upp ärmarna

Men helst ska den ju komma under uppvärmningen, men efter fnysningen ”skärper” hon till sig. Backandet tyckte Kenth inte var så mycket att prata om, men det ”är hedervärt” att jag vill få den snyggare. Z var inte så mycket att prata om, men nedläggningen i inkallningen medförde ett ljud. Kenth menade på att det finns några moment där ljud lätt kommer inkallningen är ett av dessa då vi ofta tränar det väldigt belöningsintensivt och därav finns en hög förväntan. Japp det stämmer ju. Mitt nästa pass körde jag rutan, dirigeringsapportering och vittring. Rutan frammanade också ljud då jag kommenderade ligg annars var dirigeringsapporteringen helt ok och Vittringen var riktigt snygg. Jag fick tips runt rutan att göra det ”svårare” exempelvis lägga en leksak/gobit när jag går runt, kasta en gobit bakom Buz eller på hennes nos/tass osv. Gå och ta upp henne i fot. Göra oväntade saker.

27294728_1933188450043358_1356741462_n 27157847_1933188190043384_1155917153_n

Tredje och sista passet vi hann med de sista momenten, fjärren och hopp över hinder. Jag la en gobit framför fjärren för att säkra upp momenten. Efter vi visat upp detta så jobbade vi lite med fjärren. Fick toppentips på hur jag skulle jobba med nedläggningen och upptaget från fjärren för att få låsta framben även där. Fungerade jättefint (men behöver massa träning förstås) och Kenth var mycket tydlig med att han inte tycker en gobit framför inte var en för stor hjälp och svår att jobba bort. Istället jobbade vi med att variera avståndet mellan oss. Detta kommer bli bra.

De andra tjejerna var också nöjda med sina pass och klockan 13 tackade vi Kenth för hjälpen, käkade lunch och rastade hundarna för att därefter fortsätta med egen träning. En riktigt bra dag.

27399535_1933189116709958_405135432_n