Pepp från Alunda

 

Buz target

Hemkommen från två dagar i Alunda. Vi åkte upp före köerna i torsdags tog en underbar lång promenad och lunch på vandrarhemmet där vi skulle bo innan vi begav oss iväg till en eftermiddag med Kenth. Startordningen var

Mitoz Kenth

Susanne med Mitoz/Kaizer de började med Apporteringen.

Gucci Rutan

Annette och Gucci/Frizbie som tog rutan

Elton

Susanne med Elton/Elliot/Elvis som körde Rutan

och sist jag och Buz som tog Fotgåendet.

Jag ville veta mer om deras ”titt-target” och hur de praktiskt tränade in det då jag inte riktigt tyckte jag fick till det. Teoretiskt hade jag förstått det rätt, men praktiskt fick jag inte riktigt till det, så nu började vi den träningen. Jag älskar ju dessa pillerjobb så jag kommer nog försöka jobba med det under närmaste månaderna. Sedan visade vi hur vi låg till på vänstersvängar och något steg vänstersvängar. Kenth berättade att det är så han lär in fotgåendet. lägger på steg för steg så att det inte blir några transporter. För oavsett titt-target så måste ju all teknik tränas in för sig. Jag var riktigt nöjd med mitt första 15 minuters pass och hur jobbade både jag och Buz.

Nytt varv fortsatte Mitoz med apporteringen, Annette visade hur fint deras  ställande såg ut nu och ville checka av hur de ska fortsätta. Elliot fick träna på ingångar. När det var min ur tog jag tag i apporteringarna. Jag är ju inte så orolig för att Buz inte ska springa snabbt och gripa men jag upplever att Buz har ett mycket större föremålsintresse och apporten har ett högt värde för henne. Kenths tips var att bygga upp värdet av att hålla apporten vid min sida och att det ska vara lika häftigt som att springa snabbt och hämta den. Så vi började med 1:ans apportering, dvs hålla apporten vid min sida. Detta har fungerat bra, så jag blev mäkta förvånad då hon tog apportbocken och samtidigt flyttade sig bakåt några steg. belöningsförväntan kändes alldeles för hög. Jag fick göra ett litet hjälpkommando med ”sitt” och kasta en godbit för att kunna göra en ny repetition. Inget nytt under solen även om det är supernyttigt att ha Kenths ögon på oss. Vi började även röra oss jag och Buz, och gjorde vänstersvängar för att sedan göra ingångar med apportbocken. ett riktigt bra träningspass och jag känner att jag ”segar” lätt kvar på en nivå istället för att hela tiden utmana mig och Buz.

Ny omgång och dax att träna lite med Ella. Fortgående stöd på agendan. Ella var alldeles för het och belöningsförväntan alldeles för stor. Tipsen blev runt uppvärmningen. Göra förElla svåra saker innan belöning, ex.v. språng marsch till halt innan belöning.

Efter 3 pass var var det dax för vanliga vandrarhemmet med efterföljande middag och snack.