Perro in mass 1

Så har vårens största perroaktivitet för mig gått av stapeln. Sedan en tid tillbaka planerade jag, Ki och Johan att träffas och träna en helg. Dax för oss att dra väster ut och besöka Ki. För att dra vårt strå till ”Perro de trabajo” projektet så slog vi två flugor i en smäll. Vi bokade Göteborgs hundarena fredag – söndag för en riktig nörd helg. Ki, Johan och jag bokade fredagen bara för oss, för att sedan på lördagen mötas upp 14 perrosar. alla färger, åldrar och nivåer, alla mattar och hussar med ett intresse lydnad.

På fredagstiden, ville jag i den nya hallen köra igenom lk3 program, från början till slut utan att först ha tränat i hallen. En stor test för mig och Ella och mitt självförtroende.

Min analys:
Sitt i grupp, inga problem, visst lite slängande med huvudet för at kolla in vad som händer.
Platsliggning, Vi gömde oss inte idag, då inga problem men jag känner mig inte riktigt trygg här ännu, hon kan tassa upp om belastningen blir för stor.
Fotgående, Ella släpper OFTA kontakten, är lite svajig och inte på något sätt färdig.
Sättande under gång, Inga problem möjligen något snett sättande, men frågan är om de drar på det.
Inkallning, snabb men för många steg enligt min smak, men hon skulle få poäng.
Rutan, snyggt ut, lägger sig i rutan men tjuvar på ”kommendera”.
Hopp/apport tjuvar, då Johan avsiktligt väntar länge, jag glömde förbereda henne…….
Metallen, jag förbereder rätt, inget tjuvande men mycket tveksamt gripande
Vittringen, ut snyggt, sortering helt ok, tuggar på inväg, tappar pinnen vid mina fötter tar upp den igen och levererar.
Fjärr, OK, flyttar fötterna på stå -> sitt

Både Ki och Johan körde även de igenom sina program, Ki körde både Fozzie och Bibbi och det är verkligen kul att se hur duktig Fozzie är utan speciellt mycket träning samtidigt så är det ledsamt när Ki inte känner att hon kan få ihop dem som ekipage på tävling. De är ju så himla duktiga på träning.

Fortsättning följer.