Perros in mass -2

Ingen rast och ingen ro, på lördagen gick vi upp lite före kl 7, vi bodde hemma hos Ki, jag och Ella fick valprummet/arbetsrummet där vi sov ovaggade.

295672_494666873903283_1382829758_n

Riktigt mysigt att trängas med Ella eftersom vi bara gör det när vi är borta 🙂

Kl 9 var det samling på Göteborgs hundarena. 14 personer och hundar var där, Nu ska vi  se om jag kommer ihåg alla

Ki med Bibbi, Johan med Chica, Sara med Kalle, Carina med Alice, Malin med Nico, Virran med Sally, Helena med Rosa, Pia med Thea, Emma med Lycka, Leif med Leia, Jenny med Bombi, Kia med Marley och Lisa med Cesar. Tänk jag kom ihåg alla namn utan att tjuvkika. Efter fika och allmän presentation delade vi in oss i tre olika grupper och hjälpte varandra. Jag hamnade med

Virran, Helena, Carina och Leif. Virran var först ut och hon ville jobba med fotgåendet och blicksläpp i första steget.  Vi hamnade på att bollbelöna redan efter att hon gjorde viktfördelning för att ta ett steg. Genom att byta godis mot boll fick vi en högre förväntan och Sally var beredd att jobba hårdare.

Nästa nöt var Helena som ville jobba med platsliggning, då Rosa piper. Vi körde en treminuters och Rosa pep, så vi  diskuterade endel runt lugnande signaler, att inte tittadirekt på sin hund utan mer vända kinden till. (ögonkontakt = aktivitet) Vi diskuterade även aktiv vs passiv platsliggning.

Leif, ville jobba med tandvisning då Leia backar för domaren, vi började med att hitta hur mycket Leia klarade av och jobbade oss närmare och närmare. När vi gjort ett antal närmanden hade vi hittat en framkomlig väg för Leif att fortsätta och Leia var jätteduktig. Carina ville också jobba med Platsliggning där problemet var osäkerhet och vi jobbade med att bygga trygghet i att ligga kvar, genom att carina inte gick ifrån Alice utan ställde sig väldigt nära näsa mot nos. fungerade fint, Leia och Ella fick vara statister.

Jag själv ville jobba med ingånga på plan, med tävlingsledare och domare och skrivare som muttrar. Kändes ganska bra. Ella tappade kontakt när en apportbock bankade i marken och vid några andra tillfällen. Men hon tittade inte på TL eller på de andra som stod på planen.

Sedan var det dax för lunch innan det var nya gruppindelningar. Nu hamnade jag med Helena, Carina, Jenny och Malin.
Helena ville nu jobba med apporten, Rosa gör hela momentet i långsamt tempo. Vi började med att busa med apporten, inte böja sig över istället backa och ta fram belöning och belöna utan att ta i apporten.

Carina jobbade med ställande under gång, där Alice stannade tveksamt och tog flera steg, Här gällde det att få Alice att tänka bakåt och att snabbt minsak ner på Carinas hjälper. Alice kom snabbt underför med externbelöning och hade liiiite svårt att lämna den men efter att visa att matte hade minst lika god belöning gick Alice med på att lämna belöningsskålen.

Jenny tränade Fjärren, där hon ville få Bombi att ta det lite lugnare och fokusera på uppgiften och vad matte sa inte gissa hej vilt och studshoppa åt alla håll så snabbt det bara går.

Jag jobbade med fotgående, Jenny kommenderade och det var ett mastodont pass, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ella höll förhållandevis väl. Enligt gruppen hamnade hon i bättre fokus ju längre tiden gick. attityden/förväntan var för stor i början men ”mattades” och blev mer fokuserad. Stämmer säkert men jag skulle inte våga göra dessa mastodontpass för ofta, då skulle både Ella och jag tröttna tror jag.

Malin körde också fotgående och delvis med samma metod.

Vi avslutade med en gemensam middag från lokala pizzerian och en massa hundsnack. Mycket trötta hamande vi i soffa hemma hos Ki framför melodishlagerfestivalen.