Ridhussäsongen har startat

I går startade ridhussäsongen och det är jag väldigt glad för 🙂
På morgonen regnade det så efter en snabb toarunda var det mysig att gå in i ridhuset för att träna. Vi är 7 st från klubben som ska träffas varje måndagmorgon innan jobben och köra lite träning. Min största utmaning är hästbajs och den störningen fanns det gott om. Ridhuset vi var i har jag aldrig varit i förut och det är ganska nytt och fräscht. Vi gjorde direkt gruppmomenten innan vi delade in oss i 2 grupper för att hjälpa varandra.

Jag hade försökt tänka till och mitt fokus låg på störningsträning av hästskit. Jag började med nyinlärning, lite riskabelt men min tanke var rätt, Ella fokuserade i stort på skålarna i dirigeringen än hästskiten. Eftersom denna miljö var mycket värre än tidigare backade jag tillbaka till 0, ställde upp godisskålar och Ella i jämnhöjd med dem. Jag lämnade henne 2 meter och skickade. Gick jättebra, därefter körde jag ett antal repetitioner och jag och Ella flyttade längre och längre ut från skålarna. När Ella stod 10 meter från skålarna fortsatte jag att backa så vi stod tävlingsmässigt. Men nu kom första riktiga testen….. Mellan skålen och Ella låg en riktigt härlig, smaskig skit som Ella måste passera för att komma till belöningsskålen med en litenliten falukorvsbit i, skulle det hålla.

Jag skickar, ”Varsegod” och pekar åt höger, Ella kastar sig runt 2 meter ifrån högen saktar hon ner, jag harklar mig, Ella ökar takten hoppar över skiten och fram till skålen, Tjohooo det fungerade. En riktigt nöjd matte med en Ella som riktigt har fått anstränga sig. Fantastiskt.

Mitt andra pass la jag på Fotgåendet, mina medhjälpare fick tala om om jag skulle belöna eller bryta. Jag körde mest höger om men även gick över skithögarna, helt om och vänster om. Mirre skicakde mig till nästa hög och nästa hög och så fortsatte vi tills vi tränat på alla högar i vårt område. Några gånger försökte och även lyckades Ella snappa åt sig en mumsbit. Men som Marre sa det var när jag släppt henne ur fotpositionen eller gjort frikommando, så jag är nöjd. Detta måste vi jobba MYCKET mer på, men så himla kul att hitta roliga sätt att träna. 😀