Ridhusträning

Idag ska jag och Ella till ridhuset. Vi har en timmes träning i ny grupp (klubbens tid)
Min plan är att

  • göra gruppmomenten, med riklig belöning ”utanför plan”
  • Kedja 1  Ingång på planen, Hel ruta och kort Fritt följ med avslut i en helt om (med godisbelöning nära mig)
  • Kedja 2 Fjärren ligg-> sitt-> stå, Köra en hel inkallning, belöna efter att Ella plockat upp metallapporten och tagit några steg mot mig (genom en boll som kastas bakåt)
  • Kedja 3 Sättande under gång, en hel hoppapport för att avsluta med vittringen. Hon ska plocka rätt apport och ta några steg mot mig (externbelöning godisskål bakom mig)
  • har jag någon som hjälper mig så blir det flera ingångar på planen med kommendering och externbelöning utplacerad.
  • Finns tid över blir det runda ryggsäcken och dirigeringsapportering med godisskålar, men fokus på fart tillbaka till mig efter att hon hämtat godis i rätt skål.

Störningsträningen blir bara att vi är en ny grupp med både hundar och människor. Analys av träningen sker om några timmar.

ANALYS:

Jaha då var första ridhustillfället avklarat. Jag hade en hoppstudsflamstjej i snöret. INTE lätt att tygla. Gjorde gruppmomenten som Ella klarade bra, ville inte ligga däck när jag skulle gömma mig, men vi är inte klara med det, trots det tjatade jag, ingen bra hundtränare idag 🙁

Alla ville idag träna var för sig, så jag funderade ett tag, pratade med Eva lite, det var så länge sedan vi träffades. Sedan började jag på första kedjan. Ingång på plan, blev ju inte riktigt som det skulle iom att jag inte hade en TL men jag la henne ner gick bort en bit sedan plockade jag upp henne och ställde mig framför rutan, varefter vi genomförde en bra ruta, inget att klaga på, lite för mycket hoppstuds framme hos mig vid avslut. Däremot fungerade inte Fotgåendet, pipigt, ofokuserat och för långt ut. Fick jobba lite där innan jag kunde belöna. Kedja 2 körde jag en medelväg jag gjorde fjärrdelen med belöning bakom avslutade i sitt, gick ifrån Ella längre, kallade in och belönade ställandet. Helt ok, men inte enligt plan.

Sista kedjan blev inte heller riktigt som planerat. Jag la ut vittringen och ställde en externbelöningsskål bakom precis som jag tänkt. Men hindret var på andra sidan ridhuset så det blev språng marsch, ok, fram till hindret. Hoppapport, avlämning av apport, språng marsch tillbaka till vittringen och sedan en vittring och på tillbakavägen fick hon springa till skålen. Jag är nöjd, det fungerade under omständigheterna bra. Jag har endel att tygla 🙂 få se om jag hinner få ordning på detta fram tills det är tävling. Men jag får jobba på 🙂 Så himla snyggt känns det inte just nu.