Ridhusträning i lyx

Idag var det dax för lite kvalitetstid i ridhuset. Vi var bara två personer och tre hundar där.
När vi kom in var det alldeles nyharvat och ingen hade varit inne och gått i ridhuset. Detta medförde att mycket av hästbajset var borta eller utspritt. Märker ni hur fixerad jag är vid denna skit, inte bra.

Nåväl, följde min nya rutin fokus på mig men inte fotgående till ingången, sitt med kontakt utanför ingången, gå in sitt med kontakt innanför dörren därefter fram till vårt ”bo”. Lååångt in i ridhuset. Gick fint vid sidan utan att sänka huvudet en endaste gång för nos 🙂

Satte upp banan och diskuterade med träningskompisen innan det var dax att värma upp.
8 runt benen, näsa/nos kontakt, runda gick lite si och så, väskan stod för nära rutan så några gånger sprang hon mot rutan.

Sedan fick Ella vila vid sidan medans Gisela fick en genomkörare.
När det var vår tur blev det träning på ingång på plan. Träningskompisen kallade in som tävlingsledare, jag satte Ella utanför och innanför dörren varje gång. Nu har jag ändrat så jag tar in (Ella i koppel igen iom att domarna påpekade att de kunde dra poäng om jag la Ella och gick ifrån henne.) TL fick dagen till ära en godisskål och samtidigt som hon pratade lockade hon Ella med godiset. Körde 4-5 st ingångar på detta sätt. fungerade bra problemet jag fick var när jag skulle koppla loss kopplet, då blev det stort blicksläpp, men Ella tog kontakt så snart jag rätat upp mig i tävlingsposition. Känner mig mycket nöjd med denna träning.

Därefter blev det egenträning och då jobbade jag med att kedja ihop 3 moment i taget med utlagd externbelöning väldigt nyttigt och fungerade förhållandevis bra, nu blir det att fortsätta på detta sätt och sedan bryta där det brister och träna det separat. Denna gång brast det i läggandet i rutan, där jag fick dubbelkommendera, externbelöningen som låg till vänster om rutan lockade liiiite för mycket. Dessutom måste jag igen ta tag i gripandet av apporterna, som börjar bli långsamma igen, Attans. Men skam den som ger sig.