Både för att höja min och Ellas motivation och för att jag har sååå  himla mycket att göra på jobbet så jag får liiite samvetskval över att Ella får lite aktivitet har vi börjat ta upp små aktiveringsövningar igen. Idag gjorde vi en övning som jag gjorde med Ella när hon var liiiten valp. Vet inte om hon kommer ihåg den, men hade för skojs skull tagit fram kameran och filmade. Titta får ni se, Ella i sitt esse. Svansen går, lite hjärnssmälta, hon får tänka till, vilket är precis det jag är ute efter. Lite frustrationspip MEN hon ger sig inte och löser uppgiften:)

Vad gör lite sand på golvet när vi kan få en kvalitetsstund tillsammans. Kul tyckte jag också det var. Tills jag kom på att det var dax att sätta på sig kläder och ge sig ut och nattvandra i kylan, städa får vi göra en annan dag.

Snälla tipsa mig gärna om andra små aktiveringsövningar, livet blir så mycket roligare då.

Kategorier: Uncategorized

Margareta Engstrand Wallin · 10 april, 2013 kl. 17:21

Bravo Ella! Och vilka bra tips vi får från dig Susanne! Detta måste jag också prova med Ginnis. Alla nya övningar mottager jag med tacksamhet.
Har du förresten läst ”Kontaktkontrakt” av Eva Bodfäldt? OM – vad gillar du den?

  susella · 10 april, 2013 kl. 19:44

  Tack vad kul att du gillar övningen 🙂
  Gällande Eva Bodfäldt och Kontaktkontraktet formligen älskar jag den 🙂
  Den ”kräver” lite mer av sin läsare än många andra hundböcker, men bara så bra. Finns i två utgåvor, nya bättre upplägg än den gamla.
  Jag har läst båda. Det var den andra hundboken jag läste när jag skulle köpa Ella. Eva Bodfäldt är en toppinstruktör och föreläsare, brukar ofta turnera runt i landet för studiefrämjandet, så kolla om hon kommer någonstans nära dig 🙂 ta i såfall tillfället i akt.
  Jag har även använt den som litteratur när jag hållit Allmänlydnadskurs.

smisaro · 11 april, 2013 kl. 04:04

Rolig övning, den måste jag testa 🙂 Eva Bodfälts bok är jätte bra tycker jag!

Ha en go helg
Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *